Öne Çıkanlar Komedi Gazinosu alkol londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren İngilterede Ulusal Sağlık Birleşik Krallık ülkeleri

Bu haber kez okundu.

Vivaldi'nin 4 Mevsimi'ni Londra'da 5 dakikada yaşamak ister misiniz

Avrupa Ajansı (AVA) Begüm Birsen Arslan/Londra-1678’te Venedik’te dünyaya gelen 'Kızıl Rahip’ lakaplı Antonio Vivaldi'nin kulakları bol bol çınlıyor bugünlerde. İtalyan barok klasik müzik bestecisi, virtüöz kemancı Vivaldi, beş yüzden fazla konçerto bestelemiştir. Vivaldi konçertonun babası olarak anılır. En bilinen eseri, Dört Mevsim Konçertosu adlı eseridir.

Ünlü Londra havası

Londra sokaklarında kulağımızda Vivaldi'nin en ünlü eseri Dört Mevsim Konçertosu'nu dinlerken, gördüklerimiz kulaklarımızdaki tınılardan farklı değil. 5 dakika içinde önce gri tondaki ünlü Londra havası birden değişiyor. Gök gürültsüyle yağmur beklerken aniden dolu yağıyor. Buz gibi hava esiyor. Güneş yüzünü yağmurla gösteriyor. 

İngiltere'ye bırakın yazı bahar bile gelmiyor mayıs sonu olmasına rağmen. Londra bugünlerde üç mevsimi aynı günde yaşıyor. Sabah güneşli bir havaya uyanan Londralılar günün ilerleyen saatlerinde sağnak yağmur hatta dolu yağışına maruz kalıyorlar. 

Beş dakikada yağmur dolu ve güneş

Londra'da gün içinde değişen hava koşulları insanları olumsuz etkiliyor. 23 Mayıs tarihinde güneşli başlayan gün, dolu yağışıyla devam etti. Değişen hava koşulları hastalık riskini de oldukça arttırıyor. Okullarda başlayan grip ve soğuk algınlığı salgınları şimdilerde yetişkinleri de etkisi altına aldı. Yetkililer değişen hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Hava değişimleri  o kadar hızlı yaşanıyor ki beş dakika içersinde dolu yağışının ardından açan güneş, enteresan manzaralara sebep oluyor. 

İngiltere'de ünlü bir söylence vardır. İngiltere'ye gelenlere söylenir genelde; İngiltere2nin havasına , parasına ve ...sına güvenilmez ! 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.