Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ataturk çiftlik bank tutuklama zuhal olcay hapis siirt eruh suikast türkiye ve rusya Londradan İtalya turuna püis motorin

Bu haber kez okundu.

Anadolu Kültür Festivali bu pazar sona eriyor

Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra-İngiltere’nin başkenti Kuzey Londra’da Clissold Park’ta artık gelenek haline gelen Anadolu Kültür Festivali  8 haziran günü açıldı.7. kez açılışı yapılan Festival de kurdelayı Türkiye Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok,KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, Barones Meral Ece ve Enfield Muhafazakar Milletvekili Nick de Bois ile David Burrowes birlikte kesti. Kuzey  Londra’nın Türklerin yoğunlukla yaşadığı Harringey, Stoke Newington ve Newington Green semtlerinin ortasında bulunan Clissold Park’ın yarattığı geniş yeşil alanda yer alan Anadolu Kültür Festivali her yıl 8 günlük bir süre içinde  binlerce yurttaşımız ve bölge sakini İngiliz tarafından ziyaret ediliyor.  

Geleneksel Türk yaşamından örnekler

8-16 Haziran tarihleri arasında açık kalacak olan 7. Anadolu Kültür Festivali, Süleymaniye Kültür Merkezi  ve Anadolu Kültür Derneği tarafından organize edildi. Açılış günü her yıl olduğu gibi Bursa’dan gelen Mehter Takımı tarafından yapılan gösteri sonrasında Türkiye diplomatic misyonu ve türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra belediyeleri temsilcileri ve parlamenterler Anadolu Festivali’nin İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun İngiltere’de genel toplum içinde kğltürek kaynaşmasına ve kültürlerarası yakınlaşmaya yaptığı katkıyı vurgulayan konuşmalar yaptılar.İngiltere ve Türk ulusal marşları çalınarak başlanan festival  boyunca Mehter adı altında Türk-Osmanlı askeri bando gösterileri, yağlı güreşler, hayal perdesi, geleneksel Türk el sanatları,Türk mutfağı sergilenecek. Çok sayıda Türk kuruluşu tarafından desteklenen Anadolu Kültür Festivali’nde onlarca firma tarafından kurulan standlarda tanıtım yapılacak ve ürünler sergilenecek. Avrupa gazetesi 16 Hazirana kadar açık kalacak olan Anadolu Kültür Festivali’nde yer alacak etkinlikleri günlük olarak okuyucularına iletecek.    

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.