Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman No Tax for Genocide Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak Birleşik Krallık İngiltere Göçmenlik Sistemindeki y

Bu haber kez okundu.

Araştırmacı yazar Mehmet Bayrak Londra'ya Geliyor

El-Com (Elbistan Toplum Merkezi) ve Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenecek paneller 21 ve 22 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Mehmet Bayrak Kimdir?

Kürt ve Alevi tarihi üzerine araştırmalarıyla tanınan Mehmet Bayrak 1948 yılında Orta Aradolu Kürt yerleşim bölgelerinden biri olan Binboğa Dağları eteklerindeki, Kayseri- Sarız’a bağlı Dallıkavak köyünde doğdu.

Ortaokul ve Lise eğitimimi Kayseri’de tamamladıktan sonra, 1970’te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Türkoloji Bölümünü bitiren Bayrak Kürt ve Alevi-Kızılbaş tarihi hakkında bir çok esere imza attı. Bu eserleri arasında "İçtoroslar'da Alevi - Kürt Aşiretler" (Sinemilli Tarihi) ve "Kürt ve Alevi Tarihinde Horasan" bulunuyor.

21 Aralık Cumartesi günü Kırkısraklılar Dayanışma Merkezinde yapılacak panel saat 15:00 da başlayacak. 22 Aralık Pazar günü El-Com'da yapılacak panelise saat 13:00 da yapılacak.

 

Adresler:

Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi 

4-6 Derby Road 

Enfield, EN3 4AN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.