Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

ATHPA kurluşunun ikinci yıldönümünü ATSEF ile birlikte kutladı

Anglo-Turkish Healthcare Professionals Association (ATHPA) yillik genel toplantisini, uyesi bulundugu Avrupa Turk Saglik Elemenlari Federasyonu (ATSEF)’in temsilcilerinin 13 aralik 2013 tarihindeki Londra T.C. Buyukelcisi Sayin Unal Cevikozu ziyaretlerini takiben, 14 aralik 2013 tarihinde Yunus Emre Turk Kultur Merkezi’nde gerceklestirdi. 

Acilis konusmasini Viyena’dan katilan ATSEF Esbaskani Dis Hekimi Serdar Beklen yaptiktan sonra Profesor Mustafa Camgoz Epigenetik hakkindaki yeni gelismelerden bahsetti. Ayrica TURKUAS-UK olarak gelistirdikleri projeler ve ATHPAile olusturduklari is birligi hakkinda bilgi verdi. Ardindan Dr Yenal Dundar uyku bozukluklari ile ilgili arastirmalarindan bahsedip son tedavi yaklasimlarini katilimcilarla paylasti. Berlin’den katilan ATSEF 2. Esbaskani Ilker Duyan Turkiye’den Avrupa’ya gelen doktorlarin diploma denkligi ile ilgili yasadiklari sorunlari ve bu konu ile ilgili yapilan arastirmalari anlatti. ATSEF Genel Sekreteri Dr. Kandemir Berova ise Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti’ndeki diploma denkligi prosedurlerinden bahsetti. Turk Kibris Dernekleri Konsey Baskani Aysin Yilmaz da ATHPA’yi destekleyici bir konusma yapti. Son konusmayi yapan Dr. Muge Herrewegh ATSEF’in 2010 yilindan bu gune kadar kat ettigi mesafeyi ve ATHPA’nin bu gune kadar yaptigi ozverili calismalari anlatti. (foto 2)

Yeni Yonetim Kurulu’na baskan olarak Cocuk Psikiyatristi Dr Muge Herrewegh, 1. Baskan Yardimcisi olarak Genel Psikiyatri Uzmani ve Arastirma Gorevlisi Dr Yenal Dundar, Genel Sekreter olarak Psikolog Fatma Bozkurt, 2. Baskan Yardimcisi olarak Acil Tip Hekimi Dr Yunus Gokdogan ve Sayman olarak Agri Uzmani Dr Zehra Yilmaz secildiler. Biomedical Muhendisi ve tip ogrencisi Ulvan Ozad ise yedek uye olarak yonetimin yaninda yer aldi. (foto 3) 

Yaklasik 50 kisinin katildigi toplantida Ingiltere, Almanya, Avusturya, Fransa, Kibris ve Isvicre’den gelen doktorlar, akademisyenler ve diger saglikcilarin yanisira Buyuk Britanya’daki diger derneklerin temsilcileri, eski Calisma Atesesi Aysegul Yesildaglilar, Kibris Turk Doktorlari Birligi Baskani Tahsin Bilginer ve medya mensuplari da katildilar. Resmi topanti ve secimleri takiben saglikcilar Antalya Restaurant’da bulusup Turk yemekleri yiyerek birbirlerini daha yakindan tanima firsatini elde ettiler.

ATHPA ile ayrintili bilgilere www.athpa.co.uk websitesinden ulasilabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.