Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Başkonsolos Veda Etti

Avrupa Ajansı (AVA) Eda ÜN / Londra- İngiltere'nin başkenti Londra'da 1 Mayıs 2010 tarihinden beri  Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu olarak görev yapan Ahmet Demirok, Katarın Başkenti Doha'ya Büyükelçi olarak atandı. 1 Ekim'de yeni görevine başlayacak olan Demirok, Londra'dan ayrılmadan önce basın toplantısı gerçekleştirdi. 16 Eylül Pazartesi Konsolosluk binasında düzenlenen toplantı saat 3'de başladı. 

 

Londra'da bir çok yenilik Demirok İmzalı

 

Basın toplantısında gazetecilerin sorularınıda yanıtlayan Başkonsolos Ahmet Demirok, İngiltere Başkonsolosluğu olarak bir çok yeniliklere imza attıklarını dile getirirken kendilerinden sonra göreve başlayacak olan konsoloslarında aynı titizlik ve hassasiyeti göstericeklerine inandıklarını belirti.

 

Online Randevu Sistemi

Demirok Online Randevu Sistemi'ni geliştirerek, İngiltere'de yaşayan vatandaşlara daha çabuk ve kolay hizmet sunmanın önünü açıklarını belirtirken bu uygulamanın diğer ülkelerdeki konsolosluklara örnek olduğunuda dile getirdi. 

 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirok, İngiltere'deki Türk toplumunun sosyal sorunlarına yönelik bir soruya,

"Sorunların akedemik olarak çözülmesi gerek bence. Turkuaz UK. in açılış toplantısındada dile getirdiler. akademik bir kadro kurmuşlar. Sorunların akedemik yönden incelenip, nedenlerini ve çözüm önerileri ile çözmek gerekir." diye cevap verirken "En büyük sıkıntı eğitimli ve iyi donanımlı insanlarımızı bir araya toplaya bilmek çok büyük sıkıntı. Benim en büyük sıkıntılarımdan bir taneside bu oldu. Federasyonunda bu anlamda pekde yeterli değildi. Kucaklayıcı bir yaklaşım olması lazım ki gençlerimizede  cazip hale getirelim. Neler yapılmalı, neler yapılabilir gençlere ulaşmak için, onları bir araya getirebilmek için bunları düşünmek lazım.Türk toplumu olarak bir okulumuzun olması, bir kültür merkezimizin olaması çok büyük fayda sağlar diye düşünüyorum. Bu da birazda Türk toplumuna düşüyor ama bizden sonraki arkadaşlarda muhakkak yardımcı olamaya devam edeceklerdir" diyerek çözüm önerilerini sundu.

 

İltica Eden Vatandaşlar Korkmasın Gelsin.

 

Demirok Konsolosluğa kayıtlı 176 bin Türk vatandaşı olduğunu bunlardan 90 ile 70 binin seçmen olarak oy kullanabildiğini dile getirdi ancak İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarının tam sayısının sağlıklı olarak bildirmemizin hiç bir yolu yok dedi. Demirok burada övünerek yaptığım konulardan birtanesi ise mülteci ve mülteci çocukları. biliyorsunuz anlayışta ingiltereye iltica ile gelen insanların %99'u ekmek parası için gelen insanlar. Çzellikle 90'lı yılların ortalarından itibaren ciddi bir göç olmuş İngiltere’ye. Fakat devlet iltica yolu ile gelen bu insanlara vatandaşlıktan çıkarma gibi bir takım ceza uyulamış. Böyle bir anlayış vardı. İngilizlerde iltica yolu ile gelen insanlara vatandaşlık vermek için 10 yıl bekletiyorlardı. Bu insanlar 10 yıl boyunca ülkelerine dönemiyorlardı ve bu insanların çocuklarıda dönemiyordu. Evrensel hukukta suç bireyseldir. Benim işlediğim bir suç yüzünden çocuğum ya da annem cezalandırılamaz fakat toplum cezalandırması sen iltica etmişsen bütün aileyi cezalandırıyorum şeklindeydi. İltica eden ailelerin 4-5 yaşındaki çocukları büyüyüp ülkeye geri dönmek istediklerinde çok büyük bir problem oluyordu. Geri dönmelerine izin verilmiyordu iltica ettikleri için. Ancak 4 yaşındaki çocuğun seçme şansı yoktur. Özellikle askerlik çağına gelip askerliğini yapmak isteyen gençler için çok büyük bir problemdi. ben bunu görünce çok üzüldüm. çocuğun hiç bir kabahati yok halbuki. bunun üzerine oturduk yazdık, çizdik ve makamlarımızı birazda zorlayarak ikna ettik. Çok şükür artık öyle bir sıkıntı kalmadı. Artık iltica etmiş vatandaşlarımız her türlü haklarından yararlanabilir, gelip pasaportlarını alabilirler." diyerek iltica etmiş vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaları dile getirdi. insanların korkmadan gelmeleri ve konsolosluğa başvurmaları gerektiğini belirten Demirok, kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.

 

Demirok ayrıca ingiliz vatandaşı olan Türklerin konsolosluktan önce İngiliz makamlarına başvurmalarının daha sağlıklı olacağını belirtirken " Biz her türlü yardıma hazırız ancak daha sağlıklı ve hızlı işlemler için ve bizimde elimizde iyi kozların olması için İngiliz vatandaşı olan Türklerin önce ingiliz makamlarına başvurmaları gerekir" dedi.

 

Demirok basın toplantısını şu sözleri ile sona erdirdi." Son olarak şunları söylemek isterim. Türkiye kökenli bir ingiliz vatandaşı olarak özgüvene sahip olmamız lazım. Kendimize güvenmemiz lazım. Genç nesilleri bu şekilde yetiştirmek lazım. Çünkü bizim diğer insanlardan buna İngilizler de dahil olmak üzere hiç bir eksik yanımız yok. Tek eksik yanımız zaman. İngiltere'ye diğer toplumlardan geç gelmemiz ve gelen ilk neslin eğitimsiz olması. Ancak 3. ve 4. nesillerde eğitim seviyesininde artacağını düşünüyorum. Türk toplumu inanılmaz başarılı bir toplum. Hedeflerine ulaşmış bir toplum. 70 ler de 80 lerde İngiltere'ye gelen insanlar para kazanmak için gelmişlerdi. Hedeflerine ulaşmış. Ancak şimdiki neslin amacı para kazanmak değil, daha bir eğitim ve statü kazanmak. Onuda zamanla kazanacaklarını düşünüyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.