Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta kktc

Bu haber kez okundu.

Çapulcu ve Gezi Park İngiltere Parlementosunda konuşuldu

Avrupa Ajansı (AVA) Begüm birsen arslan/Londra-İngiltere'nin başkenti Londra’da bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Alevi Festivali öncesi, düzenlenen etkinlikle, festivalin tanıtımı yapıldı. Etkinlikte aralarında Milletvekili Diane Julie Abbott’un da yer aldığı konuşmacılar, Alevi Kültür Merkezinin çalışmaları, Alevi kökenli çocukların eğitimi adına uygulanan ve üzerinde çalışılan projeler hakkında bilgi verdiler. Abbott, yirmibeş senedir Alevi Kültür Merkezinin üyesi olduğunu ve Alevilikten çok şey öğrendiğini dile getirdi.  

ALEVİLİK YASAKLANMIŞ BİR KÜLTÜR 

Etkinlikte konuşmacılar arasında yer alan İAKM ve Cemevi Üyesi İsrafil Erbil, aslında kimseyi ayır etmeyen, herkese aynı nazarıyla bakan bir vizyonu içinde barındırmasına rağmen Alevilik Kültürünün kendi vatanında halen yasaklı bir kültür olduğunu dile getirdi. Alevi gençlerin, kültürlerini tanıma şansları olmadığı için kimlik çatışmaları yaşadıklarının altını çizen Erbil, ‘kendimizi tanıdıkça, sevmeyi öğreniriz! Gençlerimiz, kültürlerini tanımalı ve öğrenmeliler dedi. Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara dikkat çeken Erbil, ‘kardeşlik ve barışın inşasını birlikte yapmalıyız’ diyerek herkesi vicdanlı olmaya çağırdı. Fesitvalin, herhangi bir festival olmadığını belirten Erbil; ‘Bu festivallerle, unutulan değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmakta, kendimize yaklaşmaktayız.’ sözleriyle düzenlenen festivallerin önemini açıkladı. 

BEN DE BİR ÇAPULCUYUM 

Üniversitede yapılan araştırmalar, Alevi çocukların eğitimi, kültürel etkinlikler ve üzerinde çalışılan projelerin tanıtıldığı etkinlikte son olarak üçüncüsü düzenlenecek Alevi Festival’inin sponsoru Levenes Avukatlık Ofisi Yöneticisi Şadiye Aslan konuşma yaptı. Aslan, yaptığı konuşmada kendisinin Türkiye’de gazetecilik okuduktan sonra, İngiltere’de hukuk bitirdiğini, senelerdir hukuk hizmeti veren Levenes Avukatlık Ofisinin yöneticisi olduğunu ve yaşanan son eylemler neticesinde, verilen demokrasi arayışı ile ilgili kendisinin de bir ‘çapulcu’ olduğunu vurguladı. Taksim’de Gezi Parkı’nın yıkılmaması adına başlayan ve polisin eylemcileri dağıtmak için dengesiz güç kullanması sonucu tüm yurtta etkisini gösteren harekete canı gönülden destek verdiğini dile getirdi. 

Etkinlik, gençlerin sergilediği Semah ile son buldu. Tüm Aleviler ve Alevi Kültürünü tanımak isteyenler 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan festivale davet edildi. 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.