Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Azerbaycanın başkenti Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu Geri dönüşüm Küresel İklim değişikliği

Bu haber kez okundu.

GENÇ TURİZMCİLER TAS, HAZEV VE HAZ RESTORANTLARDA GİRİŞİMCİLİĞİ ÖĞRENİYOR

Avrupa Ajansı (AVA) Eda ÜN / Londra-Türkiye'den Leonardo Da Vinci projeleri kapsamında hazırlanan "Londra'da yiyecek ve içecek sektöründe iş başında eğitim" projesi dahilinde Londra'ya gelen 28 Turizim ve otelcilik öğrencilerine, Docklands Academy London'da (DAL) bir konferans düzenlendi. Konferansa Türkiye Cumhuriyeti Londra Konsolosu Barış Elmener, Tas-Hazev Restorantlar Grubu Yönetim kurulu başkanı Önder Şahan, Haz Restorantlar Müdürü Berat Gültekin, Çankaya İMKB Turizm ve Otelcilik Okul Müdürü Osman Kumaş, Proje Koordinatörü Dilek Yılmaz, Docklands Academy London Okul Müdürü Özgür H. Çınar katıldı.

 

 Projenin Yurt Dışı Ortakları  Tas, Hazev ve Haz  Restorantları

 

Avrupa Birlirliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Projeleri kapsamında Londra'ya gelen öğrenciler, hem dil eğitimi alıyorlar, hem de kendi mesleklerinde tecrübe kazanma fırsatı yakalıyorlar. Leonardo Da Vinci projeleri kapsamında Proje Koordinatörü Dilek Yılmaz'ın hazırladığı " Londra'da Yiyecek Ve içecek Sektöründe İş Başında Eğitim" projesi ile 4 ayrı liseden toplam 56 öğrenci Londra'ya geldi. Londra'nın en iyi bölgerinde bulunan ve Türk Mutfağını en iyi şekilde temsil eden Tas cafe ve Ev Restorant, Hazev Restorant ve Haz Restorant ise Projenin yurt dışı ortaklarını oluşturmakta.

 

Türkiye'den gelen öğrenciler Londra'da İşletme, Turizm ve Konaklama ile Yiyecek ve İçecek  İşletmeciliği gibi alanlarda eğitim veren Docklands Academy London'da mesleki ağırlıklı dil kursu görmelerinin yanında, Soutwork'teki Tas Cafe ve Ev Restoran, Canary Wharf'teki Hazev Restoran ve St.Paul'deki Haz Restoranda, mutfak ve servis hitmelerinde uygulamalı eğitim görmekteler.

 

4 Okul 56 Öğrenci Ve 8 Öğretmen Katıldı

 

Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ankara Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi, Kızılcahamam Ayşe Bezi Otelcilik Meslek Lisesi ve Gölbaşı Otelcilik Meslek Lisesi'nin katılımı ile oluşturulan proje kapsamında 2 gruptan oluşan toplam 56 öğrenci ve 8 öğretmen Londra'ya geldi. İlk grupta yer alan 28 Öğrenci 19 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'ye geri döndüler. 2. grupta yer alan 28 öğrenci ise 21 Eylül Tarihinde Türkiye'ye geri dönecek.

 

"Siz Bunu Çok İyi Yapıyorsunuz"

 

Öğrencilere yönelik yapılan konferansta konuşan Taz-Hazev Restorantlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Şahan restoran işletmeciliğinde kalifiye elemanın yetiştirilmesine vurgu yaparken, turizm alanında eğitim veren meslek liselerinin uluslar arası sektör ile işbirliği yaptığı Leonardo Da Vinci projesine ev sahibi olmaktan mutluluk duyguğunu belirtti. Gençlere yurt dışında Türk Mutfağını nasıl tanıtılması gerektiği ve zincir şirketlere nasıl dönüştüğünün anlattı.

 

Konferansta Konuşan T.C Londra Konsolosu Barış Elmener öğrencilere yönelik" Sizleri tebrik ediyorum. Tamamen yabancı bir kültüre gelip yeni yerler görmek, yeni kültürler tanımak kolay değil. Siz bunu çok iyi yapıyorsunuz. Başarılarınız devamını diliyorum." dedi.

 

Konferans verilen plaketlerin ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.