Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Kaçak Göçmenler Oturum Alabilecek

Hükümet, Britanya’ya göçmen akışını durdurmak için bir yandan aile birleşimi konusunda sıkı kurallar uygulamaya devam ederken, bir yandan da vize süresini doldurup kaçak duruma düşmüş ya da kaçak yollarla ülkeye giriş yapmış ve halen burada yaşayan çocuk sahibi göçmenlere kimi kolaylıklar da sağlıyor.

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’nun Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç 2012 yılında göçmenlik kurallarında önemli değişiklikler yapıldığını hatırlatarak, bu değişikliklerle birlikte her ne kadar yurtdışından eşini getirme prosedürü zorlaştırılsa da, değişikliklerin ingilterede çocuk sahibi kaçak göçmenlere kimi kolaylıklar da sağladığını vurguladı.

Deneyimli Göçmenlik Uzmanı Kılıç bu kolaylıklara ilişkin olarak şöyle konuştu:

“Bir kişi ister vize süresini aşıp kaçak duruma düşmüş olsun, isterse de ülkeye kaçak yollardan girmiş olsun, eger bir İngiliz vatandaşı ile evliyse ve eşi çalışmıyorsa doğru bir başvuruyla oturum alma şansı var. Hükümet ayrıca çocukların durumunu da göz önüne alıyor. Örneğin kaçak durumdaki kişinin çocuğu İngiliz vatandaşı ise ya da İngiliz vatandaşı değil de 7 yıldır bu ülkede yaşıyorsa bu çocuğun ebeveynlerinin çocuktan dolayı oturum başvurusu yapma ve bu hakkı elde etme şansları mevcuttur. Böyle bir başvuru için kaçak göçmenin illa çocuğu ile yaşaması gerekmiyor. Çocuk eşlerden biri ile yaşıyorsa, diğer eşin ise hukuki olarak çocuğu görme hakkı (contact) varsa çocuğunu görme hakkına sahip olan kişinin diğer kriterleri de uyuyorsa oturum alma şansı mevcuttur.”

 

ÇOCUĞUNUZUN BAKIMINDAN SORUMLUYSANIZ OTURUM ŞANSINIZ VAR

 

Çocuğun bakımına dayalı olarak da oturum başvurusu yapılabileceğini ifade eden Kılıç, “Kaçak durumdaki kişinin çocuğu İngiliz vatandaşı ya da Avrupa Birliği ülkelerinden birinin vatandaşı ise ve kişi çocuğunun öncelikli bakıcısı konumundaysa oturum alma şansına sahiptir” dedi. Kılıç eşi halen Türkiye’de yaşayan kişilerin durumu ile ilgili olarak ise “Örneğin bir kişi çalışmadığı için eşini Türkiye’den getiremiyorsa ancak o eşinden İngiltere’de bir çocuğu varsa, bu kişinin eşi için vize ve oturum başvurusu yapması mümkündür” şeklinde konuştu.

Kaçak durumdaki bir kişinin hayatının en az yarısını İngiltere’de geçirmesi durumunda, ya da 20 yıldır bu ülkede kaçak yaşıyor olması durumundaoturum alma şansı elde edebileceğine dikkat çeken Kılıç, Home Office’e güçlü bir dosya ile başvuru yapıldığında pozitif sonuç alma oranının çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Uzun yıllardır göçmenlik alanında çalışan bir hukukçu olduğunu dile getiren Taçgül Kılıç konu ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenlerin kendileri ile kontağa geçebileceklerini dile getirdi. Daha geniş bilgi almak iseyenler Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç’a 0207 275 8555 yada 07852117730 numaralı telefondan ulaşılabilirler.

Hem aile hukuku alanında hem de göçmenlik ve iltica alanında Yasal Yardım (Legal Aid) hizmeti de veren Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu deneyimli bir hukukçu kadrosuyla hizmet veriyor. Firmanın adresi: 1st & 2nd floor, 121 Stoke Newington Road, London N16 8BT.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.