Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

Kerkük ve Türk Sevdalısı Nefi Demirci

“Kerkük ile aynı kaderi paylaşan Nefi Demirci, Türklük dünyasının tamamıyla gönül birliği içerisinde oldu ve onlarla el ele tutuştu. Bu davaya gönül verenler ile aynı safta yer aldı hep. Aklı hür, fikri hür ve vicdanı hür, milliyetçi kesimlerle çalıştı, onların güçlerine güç kattı. Yeri geldiğinde kalemini kavi tutarak Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlarına, Başbakanlarına, Dışişleri Bakanlarına, Kerkükün içinde bulunduğu durumu ve burada oynanmak istenen oyunları ve Kerküklülerin içine atıldığı açmazları ve bu açmazlardan kurtuluşun yollarını gücü yettiğince anlatmaya çalıştı. Tabiri yerindeyse Allahın ona bahşettiği ömrü, Kerkük Sevdası yoluna vakfetti. Kerkük sevinince sevindi, üzülünce üzüldü, ağlayınca da ağladı. Bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden, kar-kış demeden gün oldu Anadolunun en ücra köşelerine kadar gitti, gün oldu Misak-ı Milli sınırlarının ötesinde Kerkükün sesi olmaya çalıştı. Bunlara karşılık 1967 - 2003 yılları arasında Irakta yönetimi elinde tutan Baas Rejimi tarafından, Nefi Demircinin Kerküke girmesi yasaklandı.” 

Dr. Nefi Demirci: “ Irak Türklerinin mücadelesine başladığından beri kendisine yüzlerce plâket, teşekkür, takdir verildiğini, bunların kendisi için değerli olduğunu, fakat sağlığında kendi adıyla, şahsında Irak Türklerinin davasını da anlatan bir kitap yazılmasının kendisi ve ailesi adına büyük bir onur ve mutluluk olduğunu” söyledi.

Bu kitap Dr. Nefi Demircinin özel hayatı ve Türkmeneli Bölgesine yönelik sesine, ses olunmaya çalışacaktır. Geçmişten günümüze ve de geleceğe ışık tutacak sayısız bilgiyi içinde barındırıyor...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.