Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

LONDRA'DAN TÜRKİYE'YE SAĞLIK SEYEHATİ TEMSİLCİNİZ

Ayse Kambir (AVA) Londra- Türkiye Sağlık Turizm Geliştirme  Konseyi’nin resmi temsilciliğini Londra’da Quality Life Medical Centre yapmakta.  London Network olarak isimlendirilen  Tıp merkezinde hastalar ön muayeneleri yapılarak, Ameliyat ya da tedaviye uygunlukları araştırıldıktan sonra Türkiye’ye tedavi amaçlı gönderilmekte. Eğer hasta talep ettiği tedavi ya da ameliyat için uygun değilse boşuna para  ve zaman harcamaktan kurtulacağı gibi kendisi için gereksiz bir operasyondan da kurtulmuş olacak.

QLMC’de  3 consultant (danışman)  doktor ve 1 GP (mahalle doktoru) çalışmakta. Hastaların  tedavisini yapacak olan Türkiye’deki özel hastane ile ön görüşmeler doktor tarafından yapılacak, hastanın uygunluğuna karar verildikten sonra hasta (Kendisi için en uygun) hastaneye gönderilecektir. 

QLMC Türkiye’deki 141 hastane ile anlaşmalı olup  hastanın bütçesine ve  ameliyat olmak istediği şehre göre kolaylıklar sağlanmaktadır, Türkiye’deki tüm büyük özel hastanelerle anlaşmalı oldukları gibi ( Acıbadem,  Alman hastaneleri, Medical parklar, Medicanalar ve  diğer zincir hastaneler) Butik hastaneler ve  bazı tıp merkezleriyle de anlaşmalıdır.  Hastane seçme  ve doktorunu seçme hakkını hastaya bırakıyrlar. Hasta için en  uygun ve en sorunsuz  ameliyat olacağı ya da sağlığına kavuşacağı hastaneyi bularak, hem hastanın konforlu bir şekilde tedavi edilmesini sağlıyor , hemde hastanın bütçesine en uygun  koşullar yaratiyorlar. 

QLMC aracılığıyla Türkiye’ye  medical seyahat etmenin  ne gibi avantajları  vardır? 

Birincisi  Londra’da yaşarken rast gele gittiginiz bir hastaneden  sonra başınıza gelecek sıkıntılar için  başvurabileceğiniz bir adresiniz olacak. Bu cok önemlidir. Çünkü öyle hastalar gördümki Türkiye’de ( Buraya gelip koyun seçer gibi hasta toplayip giden doktorlar tarafından ameliyat edilmiş) geçirdiği operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar için çaresiz dolaşan ve akıl sağlığınıda yitiren  insanlardan olmayacaksınız. Eğer bir komplikasyon gelişirse bunu tedavisini  bir an önce giderecek ya da size tekrar  Ameliyat olduğunuz hastaneye gönderecek bir adresiniz ve güvenin olduğunu duyacaksınız. 

İkincisi takipli hastalar için  her hafta Türkiye’ye gitme şansınız yok ise bu arada  bazı takiplerinizin ve tadavinizin yapılacağını bileceksiniz. IVF için Türkiye’ye gidip te dönen ama burada bir iğnesini yaptıramayan yüzlerce hasta tanıdım. 

Üçüncüsüde  hastalik tedavisine başlamadan önce size en uygun tedavi ve hastanenin araştırmasını siz değil profesyonel bir doktor tarafından yapılacaktir.  Bütün bu avantajlar göz ardı edilemez.  QLMC  CQC registarasyonu olan ve  sağlık bakanlığı tarafından tanınan bir tıp merkezidir.  Güvenle  her türlü sağlık sorununuz için  başvurabilirsiniz. 

Peki National Health Service’in ( Ulusal Sağlık Hizemeti)  ücretsiz yapmış olduğu sağlık hizmetleri duruken insanlar neden  baska bir ülkeye para ödeyerek tedavi olmak amacıyla gitsinler? 

 

 İşte asıl cevap verilmesi gereken  bu sorudur sanıyorum. 

Öncelikle  gerçekten hasta olan birisi için GP  aşılması çok zor bir bariyer  görevi yapmaktadır. Şansınız yaver gider de bu bariyeri aşarsanız size en erken 3 ay sonrasi için randevu verilmekte  Bu sure bazen 6 ay ya da bir yıla kadar uzamaktadır. Erken tanı ve tedavi olması gereken hastalar için bu süre gerçekten ölüme teredilme süresidir.  Bazı acil durumlarda kolaylıklar sağlansa bile genel olarak hastanın hastaneye kabulu ve tedavisi  azımsanmayacak bir süreyi bulmakta ve tanı ve tedavi için geç kalınmaktadır. 

İşte bu nedenle sizlere erken tanı ve tedavi olanakları  olan  kendi dilinizde tedavi olabileceğiniz bir hastane seçeneği sunmaktayız. 

 İkinci olarak NHS hastanelerinde yatmak zorunda kalan hastalar için özel odalar  değilde koğuş sistemi bulunmaktadır, Buda hastaların özel hayatlarına ve  gizliliklerine karşı  bazı hastalar için rahatsız edici bulunmaktadir. 

Üçüncüsü ise  Malesef UK’de  bazı hastalıklarda doktorlar radikal tedavi yapmakatan kaçınmakta ( Hastalar tarafından  dava açılacağı korkusuyla ) Palyatif tedavilerle oyalanmakta ve  hastalık tam olarak iyileşememektedir, 

Dördüncüsü ise  plastik cerrahi ve  diş tedavileri NHS tarafından karşılanmamakta ve  özel olarak yaptırmak istenincede çok pahalı  ve sıkıntılı olmaktadır. 

 İşte bu zorluklar nedeniyle hastalarımıza Türkiye’de tatil tadında tedavi olma olanaklarını sunuyor ve sağlıklı gelecek ve sağlıklı günler için yanlarında olduğumuzu hatırlamalarını  diliyoruz. 

Quality Life Medical Centre Haringey Green Lanes üzerinde bulunmakta ve haftanın 7 günü hizmet vermektedir. 

 QLMC  e mail : [email protected]

Web: www.qualitylifemedicalcentre.com

449E Green Lanes N4  1HE London    020 8341 5229

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.