Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Londra'da aşırı sağcı ve İsrail yanlısı örgütler müslümanları tehdit ediyor

Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra-Güney Londra’da geçtiğimiz hafta işlenen ve İngiliz askeri Lee Rigby’nin yaşamına mal olan satırlı cinayete tepki yükselirken, olayın toplumlararası bir karektere bürünmesinden korkuluyor. Woolwich semtinde olayın yaşandığı yere gittiğimizde cinayet yerine konan yüzlerce çiçek ve askeri bandoların çaldığı marşlar yanında sakin bir atmosfer vardı. 

İngiliz toplumu yanında çok sayıda Müslüman nüfusunda yaşadığı Woolwich semti önümüzdeki hafta yapılacak iki yürüyüşle heyecanlı saatler yaşayacak. İlk protesto English Defense League (EDL) adlı aşırı sağcı ve İsrail yanlısı örgütün 27 Mayıs günü Downing Street gösterisi. 1 Haziran günü ise Woolwich’te yapılacak olan British National Party (BNP) gösterisi. 

Öldürülen İngiliz askeri Rigby’nin görev yaptığı ordu kışlası önünde başlayacak olan miting ve gösteri için bölgedeki Somali ve Afrika’lı müslümanların devam ettiği cami çevresinde geniş polis önlemleri alınacağı açıklandı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.