Öne Çıkanlar ingiltere rusya Barcelona Roma maçı Basketbol Süper Ligi kemal sunal filmleri Belçika fransa Beren Saat KPSS sınav giriş yeri Beşiktaş LASK Linz maçı Beşiktaş-Antalyaspor Birleşik Krallık

Bu haber kez okundu.

Londra Film Festivali'nde Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmi gösterilecek

İngiliz Film Enstütüsü tarafından Amerikan Ekspres ortaklığıyla düzenlenen 57.BFI Londra Film Festivali adaylarını açıkladı. Alphan Eşeli'nin ilk fillmi olan ve bu yılki Montreal Uluslararası Film Festivali'nde Fibresci Ödülü ve Golden Zenith ödülünü kazanan Hifa Uluslarası Film Festivali'nde Golden Anchor Yarışması'na seçilen "Eve Dönüş'Sarıkamış 1915', yönetmenlerin ilk filmlerinin yarıştığı 'Sutherland Thropy' ödülüne aday gösterildi.

Film Gösterimi

19 Ekim Cumartesi VUE7 Sineması  Leicester Square 15.15

20 ekim Pazar Renoir Sineması Bloomsbury  18.30

Film

I. Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 90.000 askerin şehit düştüğü “Sarıkamış Harekatı” Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile sonuçlandı. Doğu Anadolu Bölgesi Ocak 1915 tarihiyle artık hiç kimseye ait olmayan, belirsizliğin ve karmaşanın hüküm sürdüğü bir yere dönüştü.

Ne Rusların, ne de Osmanlı’nın tam olarak sahip olamadığı, yönetim ve otoriteden yoksun bu bölgede kaderlerine terk edilen insanlar, kendilerini daha önce karşılaşmadıkları bir hayatta kalma mücadelesi içinde bulurlar.

Bakü’de görevli Hariciye Nazırlığı Kalem Müdürü’nün eşi Gül Hanım ve kızı Nihan, onlara Erzurum yolunda eşlik eden Hariciye Nazırlığı mensubu Saci Efendi, zorlu ve sert kış koşullarının hakim olduğu bu kimsesiz topraklarda yol alırken savaşın ortasında kalmış, harabeye dönmüş ve terk edilmiş bir köye ulaşırlar. Issızlığın ortasındaki bu köyde geçirdikleri ilk akşamlarında yalnız olmadıklarını öğrenirler. Birbirlerinden farklı, toplumun değişik sınıf ve kültüründen gelen yedi insan, vahşi doğanın ve koşulların ortasında kalmış bu ıssız köyde dayanılmaz bir açlıkla baş ederken hayatta kalmanın peşinde ve eve dönüş mücadelesi ile karşı karşıyadır artık…

Oyuncular;

Uğur PolatSaci Bey

Nergis ÖztürkGül Hanım

Serdar OrçinOnbaşı Sami

Muharrem BayrakÇoban Ali

Şevket Süha TezelEr Mahmut

Sıla ÇetindağZeynep

Myraslava KostyevaNihan

 

Şebnem HassanisoughiAyşegül

 

ALPHAN EŞELİ / Yönetmen

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.