Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Market Zinciri Tesco'da Türk Markaları satılıyor

Dünyanın  en büyük üçüncü  perakendecisi ve İngiltere’nin en büyük market zinciri Tesco, 120'den fazla Türk ürününü İngiltere'deki mağazalarının raflarına taşıyor. "Türkiye'nin Tadı" adlı projeyle, 14 Ekim’den itibaren İngiltere genelindeki 235 Tesco mağazasında  Türk ürünler  ve markalar bulunabilecek. Böylece, sadece İngiltere'de yaşayan yarım milyon Türk, özledikleri Türk gıdalarına kolay ulaşmakla kalmayacak; Tesco'nun milyonlarca müşterisi de Türk lezzetleriyle tanışacak.Tesco, gerek İngiltere'de yaşayan Türkler, gerek İngiltere'deki müşteri kitlesi için en uygun ürünleri seçmek için Türkiye’deki iştiraki Kipa ile dirsek temasında çalıştı. Sonuçta ortaya, turşudan çaya, domates salçasından geleneksel Türk lokumuna kadar uzanan son derece zengin bir ürün yelpazesi çıktı.

Projeyle ilgili bir açıklama yapan Tesco İngiltere Ticari Direktörü John Scouler “Tesco’nun İngiltere’deki mağazalarında Türk gıda ürünleri açısından çok büyük bir potansiyel var. Türk müşterilerimize evlerini hatırlatacak lezzetleri sunarken, milyonlarca tüketiciyi de bu çok özel mutfakla tanıştıracak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz” dedi.Scouler, Türk gıda üreticilerinin ürünlerini yeni pazarlara ihraç etmelerine ön ayak olarak büyümelerine destek olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Bu süreç hem Tesco müşterileri, hem de Türk tedarikçileri açısından tam bir kazan-kazan durumu yaratıyor” diye konuştu. Tesco halihazırda Avrupa ve Birleşik Krallıkta faaliyet gösterdiği pek çok pazarda tüketiciyle buluşturduğu balık, incir ve üzüm gibi ürünleri Türkiye’den getiriyor.

Ürettiği helva ve lokumları bu projeyle Tesco raflarına taşınan Tatlan Gıda'nın CEO’su Ozan Yurt projeye ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi: “İngiltere pazarına girdiğimiz için hem çok heyecanlı, hem de çok gururluyuz. Avrupa’nın en önemli pazarlarından birinde kendimizi tanıtma fırsatını bulurken aynı zamanda da kendi kültürümüze katma değer sağlayacak bir projenin içinde yer alıyoruz. Bu, bizim için büyük bir fırsat.”Türkiye’nin Tadı projesinde raflara konan tüm ürünler dünyanın en büyük gıda alışveriş sitesi Tesco.com’dan da satışa sunulacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.