Öne Çıkanlar maç ne zaman No Tax for Genocide Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak Birleşik Krallık İngiltere Göçmenlik Sistemindeki y The Old Church Yasmine Dar

Bu haber kez okundu.

Taksim Dayanışma Platformuna Londra'dan destek

AVRUPA AJANSI (AVA) Eda ÜN/LONDRA-Londra Taksim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen, Londra Park Forumu 14 Temmuz Cumartesi 2.kez toplandı. Kuzey londra'da Finsbury Park'ta Saat 18:00 başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantının gündem maddeleri; Taksim direnişi ve dayanışması, direniş ve dayanışma nasıl geliştirilir ve büyütülür ve Londra'dan Taksim'e nasıl bir destek sağlanır oldu. İngiltere'nin başkenti londra2da sıcak havaya rağmen biraraya gelen duyarlı Londra halkı taleplerini sesli dile getirdiler. 

 BU DAHA BAŞLANGIÇ MÛCADELEYE DEVAM

Toplantıda direnişin sadece Taksim ile sınırlı kalmadığı, Hatay, Ankara, Eskişehir, Antalya gibi Türkiye'nin her yerinde var olduğu hatırlatıldı

5 Temel Talep

Toplantıda 5 temel talep yerine getirilene kadar mücadeleye devam edecekleri belirtilirken, formda konuşanlar direniş için bu daha başlangıç mücadeleye devam mesajını verdi. 

İşte o 5 temel talep:

1. Gezi Parkı park olarak kalmalıdır.

2. Emniyet Müdürü, Vali ve yaşanan şiddetten sorumlu görevliler istifa etmelidir.

3. Gaz bombası kullanımı yasaklanmalıdır.

4. Göz altına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

5. Müşterek alanlardaki toplantı ve eylem yasaklarına son verilmelidir.

Birlik Olmak Şart

Toplantıda Taksim direnişinin gücünü birlik olmaktan geldigini vurgulayip, Londra'da da yaşayanların dil, din, mehsep, ırk, siyasi düşünce ve ideoloji ayrımı yapmaksızın ortak amaç için birleşme çağrısı yapıldı. Londra'da var olan 4 formun birleşmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Toplantıda fiili çalışmalara hız verme kararı alınırken önceliğin ülkedeki hukuksuzluk ve %10 barajına verilmesi kararlaştırıldı.

Londra'daki Tüm Forumlara bir araya gelme çağrısı

Londra'da bulunan 4 temel forumu bir araya toplama amacı ile Londra Taksim Dayanışma Komitesi 21 Temmuz günü ortak bir forum düzenliyor. Herkesi bu forma katılma çağrısı yapıyor. Ayrıntılı bilgi için Londra Taksim Dayanışma Platformu'nu ziyaret edebilirsiniz.

AVRUPA AJANSI (AVA) Eda ÜN'ün Özel haberi 

* İngiliz Milletvekilinden Türkiye'de İnsan Hakları ve Özgürlüğe Dikkat haberini okumak içintıklayınız

* Kuzey Enfield’te Milletvekili olan Nick De Bois, İstanbul toplantısında konuştu haberini okumak için tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.