Öne Çıkanlar Demir Leydi Ambargoed Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler

Bu haber kez okundu.

KKTC'ye Sağlık Müjdesi

TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile UBP Genel Başkanı, KKTC Eski Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne genişletilmesi için mutabakata vardılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, geçtiğimiz günlerde UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün Ankara’da TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne genişletilmesi hususunda mutabakata varıldığını belirterek, bu açılımın Kuzey Kıbrıs için çok büyük bir reform olduğunu söyledi.

Savaşan: SGK’nın KKTC’ye Genişletilmesi Tarihi bir Adımdır...

Açıklamada Ahmet Savaşan, KKTC ekonomisi için fevkalade önemli bir yere sahip üniversitelerde öğrenim gören ve sayıları elli binlere ulaşan başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlar ile birlikte diğer TC vatandaşlarının, Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’da da SGK kapsamında sağlık hizmeti alamamalarının, çok büyük sorunlara yol açtığını anlattı. Savaşan, İrsen Küçük’ün TC Başbakanı Erdoğan ile yaptığı toplantıda, Türkiye vatandaşı SGK’lı hastaların Türkiye’deki hastanelerden yararlandığı gibi, KKTC’de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden (Near East University Hospital) aynı şartlarda yararlanabilmesinin önünün açılması amacıyla, Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na talimat verdiğini hatırlatarak, bu gelişmenin Kuzey Kıbrıs için tarihi bir adım olduğunun altını çizdi.

Ahmet Savaşan, Türkiye vatandaşı SGK’lı hastaların, KKTC’de ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden ( Near East University Hospital Nicosia Cyprus) alabilmelerinin, ülkede başta üniversitelerde okuyan öğrenciler olmak üzere diğer TC vatandaşlarına da çok büyük bir güvence sağlayacağını sözlerine ekledi.

KKTC’de de Sosyal Sigortaların Kapsamı Genişletilmeli 

Ahmet Savaşan, yetmiş milyon nüfusa sahip anakıtanın sağlıkta dünyaya örnek olacak bir şekilde reform yaparak vatandaşlarına hekim ve hastane seçme şansını yarattığını anlatarak, Türkiye’de yaşayan bütün insanların kaliteli, kesintisiz sağlık hizmeti alabildiğini belirtti. Savaşan Kuzey Kıbrıs gibi çok daha küçük bir ülkede KKTC vatandaşlarına da sosyal güvenceleriyle hastane ve hekim seçme hakkının verilmesi için gereken düzenlemelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak, YDÜ (Near East University Nicosia) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in YDÜ Hastanesi’ne, ülke insanını sağlıkta dışa bağımlılıktan kurtarmak ve yüksek standartta sağlık hizmetiyle buluşturmak anahedefiyle hayat verdiğini vurguladı ve bunun lüks değil önemli bir gereklilik olduğunu söyledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.