Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

OYA TUNCALI'DAN 20 TEMMUZ KKTC MESAJI

Kıbrıs adasını Yunanistan’a ilhak etmek amacıyla 15 Temmuz 1974’de yapılan Rum-Yunan darbesi karşısında Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanarak 20 Temmuz 1974’de gerçekleştirdiği Barış Harekâtının 39. yıldönümünde, İngiltere’de yaşamlarını sürdüren tüm vatandaşlarımızın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

Enosis hayalleri peşinde koşan Kıbrıslı Rumlar, 1960 yılında kurulan ortaklık Cumhuriyeti’nin eşit ortağı olan Kıbrıs Türk Halkını yok etmek için 1963-1974 yılları arasında her türlü baskı ve saldırıya başvurarak, halkımızı tüm dünyanın gözleri önünde 11 yıl boyunca Ada’nın sadece %3’ünü oluşturan kantonlarda insanlık dışı koşullarda yaşam mücadelesi vermeye zorlamışlardır.

 

Bu zorlu dönemde Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Anadolu halkının maddi ve manevi desteğiyle efsanevi bir direniş sergileyen halkımız, Barış Harekâtı sonucunda Rum zulmünden kurtularak özgürlüğüne kavuşmuştur. 

 

Barış Harekâtı’nın tüm Ada’da sağladığı güvenlik ortamında egemenliğinin ifadesi olarak çağdaş devletini kuran Kıbrıs Türk halkı, uzun yıllar boyunca çetin şartlar altında verilen varoluş mücadelesinin haklı gururu içerisinde, Anavatanımızın sağladığı sonsuz destekle geleceğe umutla bakmaktadır. 

 

20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini, Mücahit Halkımızı, bize her zaman destek olan Türkiye Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizi ve tüm gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor,  özgürlüğümüz uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.