Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

Senfonik Özlem Konserleri

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu’nun, “Dünya Sanat Günü” kapsamında düzenlediği “Senfonik Özlem Konserleri”nin ilki dün Bellapais Manastırı’nda gerçekleşti. KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen konseri, sanat yaşamlarını yurt içi ve dışında sürdüren Kıbrıslı Türk sanatçılardan kurulu senfoni orkestrası verdi. Konser, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı Mustafa Kofalı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından başladı. Konuşmaların ardından Şef Ali Hoca yönetiminde sahne alan orkestra; G. Bizet’in Carmen Suit “Toreadors”, ile Arlesienne Suit “Farandol”, K. Karayev’in “Ayşe’nin Dansı” ,  H. Shore’un Yüzüklerin Efendisi “Kral’ın Dönüşü”, A. Dvorak’ın “Slav Dansı No 8”,   P. I Çaykovski’nin Fındıkkıran Suit “Çiçeklerin Valsi”  ile “Arap Dansı”, G. Sviridov’un Kar Fırtınası “Vals 2”, J. Brahms’ın “Macar Dansı 1” ile “Macar Dansı 5” ve Besteci, Şef Ali Hoca’nın Kıbrıs Orkestra Suiti’ni başarıyla seslendirdi.

Orkestranın, uzun süre alkışlanan konseri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CTP-BG Milletvekili Arif Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Aycan Sancar, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal ve diğer bazı üst düzey yetkililerle davetliler izledi. Gecede, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu; Besteci-Şef Ali Hoca, Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı Ali Kofalı,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Aycan Sancar ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal’a plaket sundu.

Konser bu akşam saat 20:00’de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde tekrarlanacak.

KOFALI

Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı Ali Kofalı yaptığı konuşmada, sanat yaşamlarını yurt içi ve dışında sürdüren Kıbrıslı Türk sanatçılardan kurulu “Senfonik Özlem” konserinin KKTC Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleştiğini belirterek, sanat ve sanatçılara yapılan katkılar için teşekkürlerini sundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise Dünya Sanat Günü kapsamında düzenlenen konsere yurtiçi ve dışından gelen tüm sanatçılara teşekkürlerini sunarak, anlamlı günde değerli sanatçılarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bugünün önemli bir gün olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, gecede vatan hasreti çeken sanatçılarla senfoni konserine özlem duyan Kıbrıs Türk halkının karşılıklı olarak beklentilerinin karşılanacağını inandığını söyledi..

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde senfoni orkestrası kurulması yönünde adım attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, yasası geçerek bütçe ayrılan orkestranın çalışmalarını yapabileceği alan için de Vakıflar Sineması binasını düşünüldüğünü kaydetti.

Başarılı sanatçılara ödül verilmesi yönünde komite oluşturulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, orkestranın kurulmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.