Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş

Bu haber kez okundu.

Alman yazar Siegfried Lenz öldü

Günümüzde Polonya sınırlarında kalan Lyck'te dünyaya gelen Siegfried Lenz, İkinci Dünya Savaşı sonrası Alman edebiyatının önde gelen isimleri arasında anılıyordu.Siegfried Lenz, İsrail ve Polonya ile barış ve uzlaşmadan yana girişimler içinde yer aldı. Nobel ödüllü yazarlar Heinrich Böll ve Günter Grass ile birlikte Nazi geçmişle hesaplaşma sürecine eserleriyle katkıda bulundu.Roman, deneme, öykü, radyo ve sahne için tiyatro oyunları birçok dileaktarıldı.Türkçeye kazandırılan eserleri arasında "Almanca Dersi", "Suçsuzlar Çağı, Suçlular Çağı", "Gözbağı", "İşgal Altında", "Ekmek ve Oyunlar" ve "Ateş Gemisi" de bulunmaktadır.

© Deutsche Welle Türkçe DW/dpa/NH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.