Öne Çıkanlar Halifax hükümet uygur londra İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor ingiltere kira ingiltere istihdam Kate Middleton kanser Jasmin Paris Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Altın Portakal etkinliklerine gösteri engeli

Bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında kortej, konser ve parti gibi etkinliklerin iptal edildiği bildirildi.Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamada, son birkaç gündür Türkiye'de yeni bir şiddet eylemi dalgası yaşandığı, 24 vatandaşın hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşın ve güvenlik görevlisinin yaralandığı hatırlatıldı.Olayların herkesi üzdüğü dile getirilen açıklamada, şiddet, acı, üzüntü, gerginlik yaşanırken sinema sanatçılarının bu duruma duyarsız kalmasının mümkün olamayacağı kaydedildi.Olayların sona ermesi, milletin kardeşliğinin bozulmaması, yaraların çabuk sarılması, Türkiye'de kardeşliğin, barışın ve huzur ortamının korunmasının temenni edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Olaylar sebebiyle tüm hazırlıklarımız bitmiş olmasına rağmen festivalimizin ertelenmesini bile ele aldık ancak sanatın asıl böyle zamanlarda önem kazandığını, sosyal dertlerin de ilacı olduğunu düşündüğümüz için festival kapsamındaki kortej, konser ve parti gibi yan etkinlikleri iptal etmeye, bunun dışındaki tüm sanatsal etkinlikleri devam ettirmeye karar verdik. Festivalimiz, ulusal ve uluslararası film yarışmalarıyla ödülleriyle eksiksiz bir şekilde gerçekleşecektir."Antalyalılar ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin 51 yıldır Türk sinemasına sahip çıkma geleneğini yaşatmak için büyük fedakarlık ve gayret gösterdiği belirtilen açıklamada, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali organizasyon sürecinde, jüri ve yarışmalara katılan sanatçılara, ustalara teşekkür edildi.

"Altın Portakal güçlenerek devam edecek"

Sanatın günlük siyasetin üzerinde olması gerektiği vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:"Sanat evrensel ve güncel zamanın üzerinde olan, güncelin tuzağına düşmemesi gereken bir faaliyettir. Sanat dünyası her zaman birleştirici, sevgiyi, saygıyı, toleransı yüceltici bir tutum sergiler. Altın Portakal, Antalya halkının, ulusal ve uluslararası sinema endüstrisinin festivalidir. Sinemanın kültür ve sanat geleneğine sahip çıkarak Antalya'nın dünya çapında ünüyle sinemamızı uluslararası arenaya çıkarmak için çalışıyoruz. Hedefimiz günlük tartışmalara yenilerini ilave etmek değil, bir dünya vizyonuyla Altın Portakal'ı dünyanın en iyi festivalleri arasına yerleştirmektir. Hep birlikte sinemamızı uluslararası alana taşımak için daha ileri adımlar atacağız."

"Küsme günü değil, barış çağrısı yapma günü"

Açıklamada, komşu ülkelerde insanlık dramları yaşandığı, Türkiye'nin yüzbinlerce mülteciye ev sahipliği yaptığı kaydedildi.Komşu ülkede yaşanan ateşin Türkiye'yi de etkilediğine dikkat çekilen açıklamada, "Bugün perdelerin kapanacağı, ayrışmaya meydan verileceği bir gün değildir. Bugün küçük gerekçelerle küsme günü değil, sanatçıların çıkıp konuşacağı, barış çağrısı yapacağı, yürekleri ısıtıp, dışarıdaki ateşe su dökeceği gündür. Dolayısıyla bütün sinema ve sanat dünyasını Antalya'ya, yarım asırlık Altın Portakal'a, sanatı, sinemayı yüceltmeye davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.