Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Dünyanın en ünlü isimlerini giydiren Türk Modacı

Geçen sene kurduğu Zeynep Kartal markası ile kısa sürede dünyanın en tanınmış isimlerini giydiren Türk modacı Zeynep Kartal, ‘’Yeni bir marka olamama rağmen  hızlı ilerliyoruz.  Ayrıca geçmişten gelen tecrübemden dolayı burada tercih edilen ve beğenilen bir marka oldum, Houte couture çalışıyorum. Web sayfamdan online satışım var. Şuan İngiltere genelinde butiklerde yoğun ilgi görüyor ürünlerim.

BURSADAN İNGİLTEREYE UZANAN BAŞARI

Mesleğe ilk olarak, Bursa da Sönmez Holding bünyesinde olan CBC tekstilde başladığını anlatan Zeynep Kartal, ‘’ ilk is hayatıma, en büyük deneyimim Kırcılar Deri ve Tekstilde kazandım. Aslında ben hazır giyim kökenliyim 1 adet bluzdan binlerce üretiriz. Hep hayalimde kendi markamı kurmak vardı. Esimin isi nedeni ile UK taşındık. İngiltere’ye geldiğimde İngiltere’deki modayı tanımak ve kariyerime de olumlu yansıyacak olan Manchester City colege de  fashion design okuluna başladım. Mezun olduktan sonra bir tasarım ofisinde 2 yıl çalışırken İngiltere’de kendi markamı çıkarmanın doğru bir zaman olduğuna karar verdim ve başladım. Ürünlerimi Şubat ayında London Fashion Week de tanıttım. Şimdi de Eylülde 2014 de yine London Fashion Week de SS15 koleksiyonumu tanıtacağım.

ÜNLÜLER ONA TASARIM YAPTIRIYOR

Bugüne kadar yaptığı koleksiyonlardı uluslar arası alanda birçok tnınmış ünlü ismi de giydirdiğini belirten Zeynep Kartal,  ‘’Bir Türk tasarımcı olarak yurt dışında önemli isimlere tasarımlarımı giydirmek ve ünlülerin beni tercih etmeleri çok gurur verici bir durum.  Tasarımlarımı tercih edenlerin içinde Amanda Holden, Britin Got Talent’ ünlü jüri üyesi yarı final programında tasarladığım kıyafeti giydi.  Ünlü oyuncu ve söz yazarı BAFTA (British TV Awads 2014 de)  Jessica Taylor da benden giyinmeye başladı. Ünlü İngiliz model Victoria Hervey  Michelle Keegan, ünlü Soprano Natalie Coyle birçok konserinde tasarımlarımızı giydi. Made in Chelsea oyuncusu Rosie Fortescue , Soprano Danielle Denise, Coronotaion Street oyuncusu Stephanie Waring , ünlü oyuncu Gemma Merna, Coronation Street oyuncusu Kym Mars Lomas, Jmaes Bond sinema filmi oyuncusu Samantha Bond,  soprano Laura Wright, Unlu Hollyoaks oyuncusu  Nikki Sanderson,  hollyoaks oyuncusu Sophie Austin, stricly come dancing, Unllu EMMERDALE oyuncusu Jorgie Porter  Charley Webb strictly come dancing Tess Daly ve Alex Gerrad gibi önemli isimler.’’

MODADA TÜRKİYE SEVİYE OLARAK İLERİDE

 

İngiltere’de yaşayıp moda ile uğraşmanın artı ve eksilerine de değinen Zeynep Kartal, ‘’Kumaş ve malzeme temini dışında herhangi bir sorun yaşamıyorum.  Mesela kumaşa uygun dantel bulamazsam 1 saat içinde uygun danteli veya fermuarı Turkieyede boyatabiliyorsunuz bunun gibi.  Manchester beni çok sevdi ve çok destekliyorlar.Beni kendi tasarimcisi olarak goruyorlar. Yeni bir marka olamama rağmen bu yıl ikinci defa, Soap Awordas’da Nikki Sandrson’un giydiği elbise, Best Dress seçildi.

Türkiye moda da seviye olarak çok ileride, çok iyi yerlere geldi. Çok kısa sürede çok ciddi bir yol kat ettiğimize inanıyorum. Uzun yıllar Türkiye’de ihracatçı firmalarda büyük markalara fason çalıştım. Türkiye fasoncu bir ülke iken, bugün tasarımı konuşan başarılı tasarımcıları olan ve başarılı markaları olan bir ülkeyiz.  İngiltere’de birçok yerde Türk tasarımcıların dizaynları ile karşılaşıyorum ve gurur duyuyorum. Artık dünya çapındaki fuarlarda çok ciddi Türk tasarımcıları var. Tabi ki benim ülkemde çok değerli çok başarılı tasarımcılar var. Vural Gökçaylı’yı öğrencilik yıllarımdan bu yana çok beğenirim. Türkiye’de giydirmek isteyebileceğim birçok kişi var ama hemen aklıma Arzu Sabancı, Feryal Gülman gibi isimler geliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.