Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Emel Sayın'ın sağlık durumu ile ilgili son gelişme

Nükhet Duru ve Sezen Aksu'dan sonra ev kazası geçiren ünlüler arasına Emel Sayın da dahil oldu. Adım atarken ayakları birbirine dolaşan Emel Sayın yere düştü. Acı içinde hastaneye kaldırılan Emel Sayın'ın ilk müdahalenin ardından omzunun kırıldığı öğrenildi.Doktorların 1 hafta istirahat verdiği Emel Sayın'ı yakın dostları yalnız bırakmazken, son durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EMEL SAYIN KİMDİR?

Emel Sayın (d. 20 Kasım 1945, Sivas), ses sanatçısı, müzik yorumcusu ve sinema oyuncusu. 1998 yılında Türkiye hükûmeti tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.

Hayatı
Dört kız çocuğundan biri olarak 1926'da Türkiye'ye gelen muhacir ailenin en büyük kızıdır. Babasının Toprak Mahsulleri Ofisinde Tekel Başmemuru olarak görev yaptığı Şarkışla, Sivas'ta 20 Kasım'da dünyaya geldi.

Kariyeri

Müzikle tanışması
Kariyerine küçük yaşlarda adım atan ve ilk olarak 13 yaşında Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı. Toker'in yetiştirdiği ünlü ve yetenekli sanatçı olarak kabul edilmektedir[kaynak belirtilmeli]. Üç yıl Münir Nurettin Selçuk'tan ders alarak müzik eğitimine devam etti. Uzunköprü, Edirne'de Gazi Turhan Bey Ortaokulu ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun olduktan sonra üç yıl süresince İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Beşiktaş Şan Bölümü'nde Fransa'da zamanında Münir Nurettin Selçuk'a da hocalık yapmış olan şan hocası Alis Rosenthal'dan dersler aldı. Yine aynı dönem arkadaşları Mine Mater, Erkin Koray ile birlikte Muhittin Sadak'tan da solfej dersleri aldı. Bu arada Hürriyet Haber Ajansı'nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk'a ait klasik bir eser okuyarak 'Ses Kraliçesi' seçildi.Emel Sayın, henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda Necdet Yazar]'ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı. 1963 yılında Ankara Radyosu'na sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve Lalezâr Gazinosu'nda assolist olarak sahne almaya başladı. Bu arada İstanbul Radyosu'na geçti ve İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a gidişiyle yoğun bir çalışma dönemine giren Emel Sayın pek çok müzik albümünün yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.