Öne Çıkanlar londra koronavirüs Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu maç saat kaçta ingiltere Bursa Kebap Evi londra yurt dışı pop müzik

Bu haber kez okundu.

Evden İşe Edinburgh'a Bisiklet İle

Avrupa Ajansı (AVA) Eda ÜN/ Londra- Doktor Selma Berktaş Ekin ve Doktor İlker Ekin. Öyle bir hikaye ki onlarınkisi herkesin cesaret edemeyeceği türden.  Kapadokya bisiklet festivalinde tanışıp evlenme kararı alan çift, yine bisiklet üzerinde yapılan bir düğün ile dünya evine girmişler. Ancak bisiklet aşkı öyle bir sarmıştı iki çifti herşeylerini bırakıp uzun bir bisiklet turuna çıkmaya karar verdiler.

Balayında bir bisiklet turu  planlayan çift, 15 günde Almanya’dan Slovakya’ya kadar bisikletle gezdiler. “ Turdan döndüğümüzde aklımızda ciddi soru işaretleri belirmeye başlamıştı. Bu tur bizde ciddi değişimler yaratmıştı çünkü. İnanılmaz iyi gelmişti ikimizede” diyen doktor Selma hayatlarını önemli ölçüde değiştirecek tura bu şekilde başladıklarını dile getirdi.

İşlerinden istifa edip  uzun bir bisiklet turu yapmaya karar vermişler,  her ikiside arabalarını satıp eşyalarını ailelerinin evine koyup, yola çıkmışlar.

“Latin Amerika’ya gitmeye karar verdik. Hazır Latin Amerika’ya kadar gitmişken ve istifa da etmişken kuzey amerikayıda görelim dedik. Ancak ingilizcelerimiz bu turu gerçekleştirebilecek kadar yeterli değildi. Önce ingilizce öğrenelim dedik ve Londra’ya geldik. 6 ay kadar Londra’da dil kurslarına gittik.”

Londra’da gittikleri dil kursu süresincede ulaşımlarını hep bisikletle yaptıklarını belirten çift asıl hedeflerine geçmeden önce İngiltere’yi tanımak istemişler. 

“4 Haziran günü Tren ile Edinburgh’a gittik.  Edinburgh’dan İngilere Turumuza başladık.” 53 gün süren bisiklet turunda doğudan batıya, sonar batıdan doğuya zikzaklar çizerek ilerleyen çift 3200 kilometre pedal yaptılar.

“Londra Londra’dır. Geri kalanı İngiltere’dir.” 

Adayı karış karış gezdiklerini böylece İngiltere’yi tanıma fırsatı bulduklarını belirten çift. “ Daha önce bir İngiliz arkadaşımızın yanında kalırken bize: Londra Londra’dır. Geri kalanı ise İngilteredir demişti. Gerçektende İngiltere’nin çok daha farklı güzel ve gelişmiş olduğunu gördük” diyerek yaşadıkları heycan dolu serüveni anlattılar.

Neden Bisiklet

Herşeylerini geride bırakıp, böyle uzun zor bir yolculuğa çıkmalarındaki amacı ve sebebi anlatan çift “ Bisikle seyehat etmek araçla ya da trenle seyehat etmekten çok daha farklı. Bulunduğunuz yeri tadıyorsunuz, tanıyorsunuz, kokluyorsunuz, yaşıyorsunuz. Öncelikle bizler sağlıkçıyız. Yaptığımız bu geziyi sadece bize ait olduğunu düşünmüyoruz. İnsanların Özellikle Türkiye’deki insanların bisiklet konusuna ilgi duymalarını istiyoruz. Farkındalığı arttırmak istiyoruz. Bisiklet yaparak sağlığınızı koruduğunuz gibi zinde ve fitde kalıyorsunuz. Bisiklet üzerindeyken biz kendimizdeki değişimlere bire bir şahit oluyoruz” diyerek bisikletin günümüz hastalığı obeziteyi yenmeyeninde en kolay eğlenceli ve güzel yönteminin bisiklet olduğunu vurguladılar.

İngiltere gezilerinde güvenlik konusunda hiç sıkıntı çekmediklerini, insanların saygılı olduklarını ve hiç bir tehlike ile karşılaşmadıklarını belirten çift “ Türkiye’ninde İngiltere kadar güvenli olabilmesini istiyoruz. İnsanlara farkındalık yapma çabasındayız. Her yere bisiklet ile gidilebileceğini kanıtlamak istiyoruz. Sloganımız  ‘evden işe, Edimburgh’a bisiklet ile’. Bu sporu yaygınlaştırmak ve yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz. Bunun hemen olmayacağını biliyoruz ancak öncü olabiliriz diye düşünüyoruz” diyerek Türkiye’de bisiklete olan bakış açısının değişmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Bu turda genç çifti en zorlayan yol ise finans. Maddi konudan desteklenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Şuan sattıkları arabalarının parasını kullanıyorlar, kaynakları çok sınırlı. 53 günde 3200 pedal yapan çift, asıl amaçları olan Amerika kıtası için 15 Ağustos’ta Newyork’a gidecekler. 29 Ağustos’ta Newyork’tan Seattle’a geçip, Seattle’dan California kıyılarını takip edip Patagonya’ya kadar gitmeyi planlıyorlar. Bu planlarında kendilerine destek olabilecek sponsor aramaktalar. 

Genç doktorlar Selma ve Ekin’i internetten takip edebilir onların serivenlerine sizde ortak olabilirsiniz. Takip adresleri www.bisikletbu.com internet siteleri. Facebook için takip sayfası ; bisikletbu.com, twitter için ise sema&ilkerYolda

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.