Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı redstone Kahramanmaraş UK londra

Bu haber kez okundu.

İngiltere Eski Başbakanı Blair'e Türk Kızı gelin gitti

Alpaslan Düven/Londra-29 yaşında olan Euan Blair (29) 25 yaşındaki Türk kökenli  Suzanne Ashman’ın Buckinghamshire’da yapılan düğün töreni sadeliğiyle dikkat çekti. Euan ve Suzanne çifti gelin arabası olarak siyah bir taksi tercih etti. Türk gelin Suzanne, babası Jonathan Ashman’la birlikte düğün töreninin yapıldığı kilisenin önüne gelin arabasına dönüştürülen siyah taksiyle geldi. Euan Blair, müstakbel eşi  ve kayınpederini kilisenin kapısında karşıladı. Bu sırada kilise çanları çalmaya başladı.

Sedef Altınsoy Mevlana’dan Türkçe bir pasaj okudu.

Gelinin kiliseye girmesinden bir kaç dakika sonra düğün töreni başladı. Yaklaşık 1 saat süren tören sırasında gelinin annesi Sedef Altınsoy, Mevlana Celaleddin Rumi’den Türkçe bir pasaj okudu.  Düğün töreninin sona ermesinin ardından Blair ve Suzanne çiftiyle birikte davetliler kilise bahçesinde önce hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tony Blair, “Çok güzel bir gün. Çok mutluyum” 

Kilise kapısında A Haber İngiltere muhabiri Alpaslan Düven’in  sorularını yanıtlayan eski Başbakan Tony Blair, “Çok güzel bir gün. Çok mutluyum” dedi.  Blair, A Haber muhabirinin “Türkiye’ye Türk halkına bir mesajınız var mı” sorusunu Blair, “Sadece bize böylesine güzel ve harikulade bir gelin verdikleri için teşekkür ediyorum” diyerek cevaplandırdı. Tony Blair’in eşi Cherie Blair de “ Bugüne kadar gördüğün en güzel gelin’’ diyerek Türk kökenli gelininden övgüyle söz etti.

Kilisenin önünde kendilerini bekleyen makam aracına binen Blair çifti, yaklaşık 50 metre sonra otomobilden inerek resepsiyonun yapıldığı Wotton Underworld’deki South Pavilion malikanelerine doğru yaya olarak gitmeyi tercih ettiler. 

Euan Blair başbakanlığı hedefliyor

Haberlerde, ABD’de ünlü Yale Üniversitesi'ni bitirdikten sonra çalıştığı Amerikan bankası Morgan Stanley’deki işini babasının yolunda gitmek için bırakıp hükümetin iş programında yer alan Coventry merkezli Sarina Russo’da  iş geliştirme müdürü olan Euan Blair’in başbakanlığı hedeflediği ileri sürüldü. Eski Savunma Bakanı Geoff Hoo’un tanıştırdığı çiftin geçen yıl Kuzey Londra’da Islington semtinde müşterek bir ev satın aldıkları öğrenildi. 60 milyon sterline yakın servetiyle Zenginler Listesi’ne giren Tony Blair’in şirketine katkılarından dolayı Tony Blair’in meleği olarak İngiliz basınında ismi geçen Türk asıllı gelin, şu an Social Finance’ta analist olarak çalışıyor ve çok güzel ve kültürlü olarak tanımlanıyor.Tony Blair ve eşi Cherie Blair’in çok sevdikleri ve tatillerinde yanlarından ayırmadıkları Suzanne Ashman, Oxford Üniversitesi’ne bağlı Trinity College’da politika ve felsefe bölümünü bitirdi.

Türk eski Bakanın torunu 

83 yaşında ölen eski  Devlet Bakanı ve Ankara eski Belediye Başkanı Mehmet Altınsoy’un kızı Sedef Altınsoy’un, 14 yıl önce boşandığı yarışçı milyoner Jonathan Ashman’dan olan kızı Suzanne Ashman kültürü ve zarafetiyle dikkat çekiyor. Annesi Sedef Altınsoy da dünyada havaalanı ihalelerine girerek İngiltere’de iş dünyasının dikkatini üzerine çekti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.