Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Londra Türk Film Festivali yirminci yaşını kutluyor

Avrupa Ajansı (AVA) Ayşe Kambir/Zafer Akkur/İpek Uzun/Londra-T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü destekleri ile yapılan Festival, 20. Açılış Galası'nı 7 Mayıs 2015 tarihinde Londra’nın ünlü gösteri ve sinema merkezi O2 Millenium Dome Cineworld’de yaptı.Gazetemiz Avrupa ile birlikte radyomuz Avrupa’nın ortaklaşa medya sponsorluğunu yaptığı 20.Londra Türk Film Festivali başladı. Festivalin açılış filmi olarak Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın oynadığı Niyazi Gül Dörtnala filmi gösterildi. Filmin galası Güney Londra’da O2 Cineworld, Peninsula Square’de görkemli bir katılımla gerçekleşti. 1993 yılından bu güne Türkiye sinemasını, filmleri, sanatçıları, panel ve atölye çalışmalarıyla Londra izleyicisi ile buluşturan Londra Türk Film Festival (LTFF) 7 Mayıs 2015 tarihinde tam 20 yaşına bastı. 20 yıldır 1000’den fazla film gösterimiyle beraber 400’ün üzerinde yönetmen, oyuncu, müzisyen, yazar, görüntü yönetmeni gibi sinemanın farklı alanlarında eşsiz filmlere imza atmış sinemacıyı konuk eden LTFF, bu yirmi yıl içinde haklı başarısını kutluyor. Avrupa Gazetesi ve Avrupa Radyo'su 20.Londra Türk Film Festivali'nin sponsorları arasında yer alıyor.Juri üyeliğini Helen De Witt, Ryan Gilbey, Mehmet Ergen ve Tim Robey’in ve danışmanlığını Louis Savy’nin yaptığı festival, bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü canlandırdığı farklı karakterlerle Türk Sineması’nda özel bir yeri olan usta oyuncu Aytaç Arman’a  takdim etti. 10 Mayıs Pazar günü ise "Yollara Düştük" belgesel filminin gösteriminden sonra Aytaç Arman'ın katılımı ile " Ankara Yürüyüşünden 38 Yıl sonra Aytaç Arman’la Türkiye Sineması Üzerine” adında bir soru cevap paneli gerçekleştirildi.

 

Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve sefire Bilgiç ile kızları Ecenur Bilgiç, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül ile oğlu Melikşah Yorulmazlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Yunus Emre Enstitüsü Londra Müdürü Mehmet Şen, Mevlüt Ceylan, Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can, Aytaç Arman, Ata Demirer, Demet Akbağ, Hakan Algül, Şebnem Bozoklu, Levent Ülgen, Onur Ünlü, Serkan Keskin Çiğdem Aslan, Enver Kannur, Vatan Öz, Mehmet Ergen, Murat Eser, Önder Şahan ve birçok tanınmış sima ile davetli katıldı. 

20. Londra Türk Film Festivali başkent Londra sinemalarında  17 Mayıs’ta son gösterimini yapacak ve sona erecek. Gala öncesi She'koyokh ve Çiğdem Aslan sahne aldı. Altın Kanat Dijital Ödülleride dağıtıldı. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Türk Film Festivalleri’nin baş mimarı Vedide Kaymak ve ekibine teşekkür etti. TC. Londra Büyükelçisi Bilgiç, geleneksel 20. Türk Londra film festivalinde şunları söyledi: "Bu sıfatla karşınızda bulunmam ve bu güzel gecede sizlere eşlik etmek benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Özellikle Türkiye de sinema sektöründe çok ciddi adımlar atıldığı düşüncesindeyim.”

Sevilen oyuncu Ata Demirer'in 15 yıl önce Korsan TV'de skeçler halinde televizyon ekranlarında sergilediği ilk yerleşik tiplemelerinden biri olan Veteriner Niyazi Gül karakterinin beyazperdedeki maceralarını konu alan film, kahkahası bol bir yerli komedi. Projede Ata Demirer'e daha önce birlikte rol aldığı başarılı oyuncu Demet Akbağ eşlik ediyor.   Filmin yönetmenliğini ise Ata Demirer'in projelerinden aşinası olduğumuz Hakan Algül üstleniyor. Filmde Ata Demirer ve Demet Akbağ dışında Şebnem Bozoklu, Ayşenil Şamlıoğlu, Levent Ülgen, Ferit Kaya da rol alıyor. Çekimlerinin büyük bir bölümü İzmir’de gerçekleşen film 7 Mayıs'ta 20.Londra Türk Film Festivali galasında gösterildi

Yollara Düştük 

10 Mayıs Pazar günü ise "Yollara Düştük" belgesel filminin gösteriminden sonra Aytaç Arman'ın katılımı ile " Ankara Yürüyüşünden 38 Yıl sonra Aytaç Arman’la Türkiye Sineması Üzerine” adında bir soru cevap paneli gerçekleştirildi.  

İtirazım Var 

Türkiye’den festival için Londra’ya gelen Onur Ünlü ve Serkan Keskin, ‘İtirazım Var’ filmi sonrasında 9 mayıs günü izleyecilerle buluştu.  Filmle ile bilgiler veren Onur Ünlü ve Serkan Keskin, sinemaseverlerden gelen sorları cevaplad 

İyi Biri 

Londra Türk Film Festivali’nin beşinci günü olan pazartesi akşamı ‘İyi Biri’ filmi sonrasında soru cevap bölümü yapıldı. Filmn başrol oyuncusu Cengiz Bozkurt filmi anlattı. Londra'dan çıkan başarılı sinema oyuncumuz, Cengiz Bozkurt ile gurur duyduk.

Aytaç Arman Avrupa Radyo mikrofonlarına festival galasında konuştu. 20.Londra Film Festivali etkinlikleri kapsamında Londra’da faaliyet gösteren Imece Kadin Merkezi bir panel düzenledi. Göçmen Kadınlar ve sorunlarının konuşulduğu panelin 10 mayıs anneler gününe denk gelmesi panele ayrı bir renk kattı.  Gazetemiz Avrupa ile birlikte radyomuz Avrupa’nın ortaklaşa medya sponsorluğunu yaptığı 20.Londra Türk Film Festivali’nde ödül alan Aytaç Arman Avrupa Radyo mikrofonlarına festival galasında konuştu. Arman, Avrupa Radyo Müdürü Ümit Dandul'a ve programcılardan Reyhan Alp’e özel konuştu.

Avrupa Radyo'ya Ümit Dandul’a özetle şunları söyledi : 

 

“Londra'da bir Türk film festivalinin son 20 yıldır sürdürülmesi beni çok mutlu etti. İlk kez bu festivale katılıyorum. Özel  bir ödülle onurlandırılmam beni çok mutlu etti. Türk sineması eskilerin açtığı yoldan çok güzel yere geldi. Ben başarılı filmler arasında bir seçim yapmak istemiyorum ama, sinemaya emek veren herkesi saygıyla hatırlıyorum. Londra'daki sinema severleri böylesi bir festivali yaşattıkları için kutluyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.