Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yabancı gazeteci heyeti ile buluştu

AVRUPA-15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü BYEGM tarafından Türkiye’ye getirilen yabancı gazeteciler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya geldi.BYEGM Genel Müdürü Akarca, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü teröristlerin bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde, teröristlere meydan okuyan Bozdağ’a, BYEGM’nin TBMM’nin yıkılan duvarlarından düşen mermer parçaları ile hazırladığı kartlardan takdim etti. 

 

 

Sergi sonrası 50 ülkeden gelen yabancı basın mensuplarına seslenen Bakan Bozdağ, 15 Temmuz Destanı’nın yazıldığı geceyle ilgili ayrıntıları paylaştı. TBMM’nin kurulduğu tarihten bugüne kadar ilk defa darbeci teröristler tarafından bombalandığının altını çizen Bakan Bozdağ “ O sırada genel kurulda bulunan bir milletvekili olarak diğer milletvekilleriyle beraber milletin iradesinin tecelli ettiği meclisi açık tutmak, darbecilere meydan okumak ve bu meclisi kapatamayacaklarını onlara göstermek için orada pek çok arkadaşımız vardı. Konuşmayı yaptığım sırada bomba atıldı Meclisin üzerine. Daha sonra 5 veya 10 dakika vakit geçti, geçmedi, aynı konuşma içerisinde ikinci defa bomba atıldı.” diye konuştu.

 

 

AVRUPA GAZETE ADINA İNGİLTERE'DEN KATILAN TEMCİLCİMİZ SEÇKİN DEMİR, ADALET BAKANI BOZDAĞ VE BYEGM’NİN YABANCI GAZETECİ HEYETİYLE

 

 

 

 

 

Bozdağ, Türk halkının ölümü göze alarak verdiği mücadelenin artık Türkiye’de darbeler döneminin kapandığının kanıtı olduğunu ve 15 Temmuz 2016’nın bundan sonra hiçbir teşebbüsün başarıya ulaşamayacağının dosta düşmana ilan edildiği gün olarak tarihe geçtiğini vurguladı.  

 

MEDYA HALKIN VE DEMOKRASİNİN KALKANI OLDU

Konuşmasında Türk medyasına da teşekkür eden Bozdağ, “Darbeciler onları susturmak için tehdit ettiler, darbeci asker gönderdiler ama onlar yine görevlerini yapmaya devam ettiler. O yüzden hem televizyonlarımıza hem gazetelerimize hem sosyal medya internet medyasına bütün basın camiasına da ben buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle de rahmetli Turgut Özal’ı rahmet, minnet, dua ve şükranla yad ediyorum. Çünkü o dönem pek çok kişi karşı çıksa da medyada çoğulculuğu getiren oydu. Eğer medyadaki bu çoğulculuk ve renklilik olmasaydı belki darbenin seyri başka olurdu.” dedi.

 

 

BYEGM Genel Müdürü Akarca 

 

BYEGM Genel Müdürü Akarca da konuşmasını 15 Temmuz gecesi yaşananlara ayırdı. Akarca “O geceden hatırımızda kalanlara bakacak olursak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın facetime bağlantısıyla halkı sokaklara daveti, Sayın Başbakanımızın bunun bir kalkışma olduğuna ilişkin televizyonlara yaptığı net açıklama, TBMM’nin tarihe altın harflerle yazılan kahramanlığı ve  Türkiye Büyük Millet Meclisi hainler tarafından bombalanırken ‘Meclis kapanmamalı, yapacağımız şey burada ölmektir’ deme kahramanlığını gösteren Adalet Bakan Bekir Bozdağ’ın sözleridir” diye konuştu. 

 

“Hain teröristler eğitim sistemine, emniyet teşkilatına, diğer bürokrasiye ve özellikle adalet sistemine sızmışlar” diyen Akarca, Bakan Bozdağ’a yargıya sızan hainleri hukuk içinde kalarak temizleme gayretlerindeki kararlılığı kutladı ve çabalarında başarılar diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.