Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Avrupa Gazetesi'ni ödüllendirdi

Londra-İngiltere'de faaliyet gösteren Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği tarafından Avrupa Gazete'sine (London) ''Digital Innovation'' ödülü verildi. Ödülü, Avrupa Medya Gurubu Başkan'ı Vatan Öz, Avrupa Medya Londra merkez ofisinde kabul etti. Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkan'ı Alpaslan Düven, Öz'e, ödülü Avrupa TV stüdyosunda taktim etti.

 

''Digital Innovation'' ödülü

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği adına başkan Alpaslan Düven tarafından Avrupa Gazete'sine (London) ''Digital Innovation'' ödülü verildi. Ödülü, Avrupa Medya Gurubu Başkan'ı Vatan Öz, Avrupa Medya Londra merkez ofisinde kabul etti. Yenilik, buluş veya değişiklik anlamına gelen Innovation ödülünü, teknoloji ve dijital alanda almak  bizleri memnun etmiştir diyen Öz, Avrupa adına medya sektöründe yaptığımız atılımların karşılığı olarak bu ödülü tüm çaılşanlarımız adına kabul ediyorum diye konuştu. Vatan Öz, Avrupa Medya Gurubunu tüm dünyada tanınan bir marka haline getirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İNGİLTERE’DE ‘‘EN BAŞARILI DEVLET ADAMI’’ SEÇİLDİ

Merkezi Londra’da bulunan Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği (Association of Turkish-British Journalists’ ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘‘En Başarı Devlet Adamı Ödülü’’ne layık gördü.

Kuruluş tarihi olan 2009 yılında bu yana ödül töreni düzenlemediği belirtilen Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği (TİGB),ilk kez bir ödüllendirme gerçekleştirdi.

‘‘Kriterlere uyan tek lider’’

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,‘‘Bu yıl ilk kez ‘‘En Başarılılar’’ ödül organizasyonunu düzenledik. TİGB Yönetim Kurulu Üyeleri, ödül için bir çok kriteri göz önüne alarak uzun süren değerlendimelerde bulundu.Yapılan bu değerlendimeler neticesinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘‘toplumsal kalkınma ve gelişim, uluslararası ilişkiler; ekonomi yönetimi, insani yardımseverlik ve seçim başarıları’’ gibi önemli kriterlere sahip tek lider olduğuna kanaat getirildi. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı ‘‘En Başarılı Devlet Adamı’’ ödülüne layık görülmüştür’’ diye konuştu.

‘‘Türkiye dünya gündemine damgasını vuran ülke oldu’’

Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Av. Kadir Kurtuluş ise, ‘‘Türkiye son 10 yıldır dünya gündemine damgasını vuruyor. Milyonlarca Suriyeli göçmene ev sahipliği yaparak tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Uluslararası ilişkiler hızla gelişirken dünyanın en uç noktalarında Türkiye’nin varlığı hissedilir oldu. Ekonomisi güçlü ve her türlü krizle baş edebilecek noktaya geldi. Yurtdışında yaşayan vatandaşların aidiyet duygusu gelişti. Türkiye yatırımlarıyla adeta göz kamaştırıyor. Bu başarısının ardında büyük bir takım var ancak bu takımında bir lideri var. O’da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Kendilerin bu ödülü vermekten büyük bir onur duyuyoruz’’ diye ifade etti.

En Başarılı Diplomat

TİGB’nin düzenlediği ‘‘En Başarılılar’’ ödül organizasyonunda Londra Kültür ve Turizm Ateşesi Ali Selçuk Can ise ‘’En Başarılı Diplomat’’ ödüle layık görüldü. 

Can,‘‘En Başarılı Diplomat’’ ödülünü TİGB Başkanı Alpaslan Düven ve TİGB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düven ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Av. Kadir Kurtuluş’un elinden aldı. 

‘‘TİGB’ye teşekkür ederim’’

Can, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘‘Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği’nin bu ödüle layık görmesi beni çok onurlandırdı. Birliğin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bizler nihayetinde diplomatız ve bize verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Ülkemizin tanıtımı için yoğun çaba harcıyoruz. TİGB’ye çok teşekkür ederim’’ dedi.

 

TİGB 

 

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve 2009 yılında oluşturulan Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği’nin (Association of Turkish-British Journalilsts’ ) kuruluş amacı kısaca şöyledir: 

Türk ve İngiliz gazeteciler arasında dayanışma ve işbirliğini güçlendirmek, 

Türk ve İngiliz sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları arasında koordinasyon ve iletişimin güçlendirilmesine katkıda bulunmak, 

Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyerek,üyelik sürecinde gazetecilerin meslek etiği ve çalışma koşullarını AB standartlarına ulaştırılmasına katkıda bulunmak, 

İngiltere’de yaşayan ve çalışan Türk gazetecilerin, İngilizce dil eğitimini, hukuki ve ekonomik sorunlarına çözüm üreterek entegrasyonlarını kolaylaştırmak, 

Gazetecilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeleri,bireysel hak ve özgürlüklerin yanı sıra basın kanunu,meslek etiği gibi konularda eğitilmeleri sağlamak, 

 

Türkiye aleyhinde gerçek dışı haberler,köşe yazıları ve benzeri ifadelerin takipçisi olarak,tarafsız,objektif ve doğru kaynaklardan elde edilen bilgileri İngiliz kamuoyuna duyurmak.’’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.