Öne Çıkanlar Yasmine Dar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı

Bu haber kez okundu.

Taksim Londra Elele sloganları Londra sokaklarında yükseliyor

 Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Taksim Gezi Parkı ile yakılan çoban ateşi, Türkiye’nin hemen her kenti gibi Londra’da yanmaya devam ediyor. 31 Mayıs geceyarısı saatlerinde Trafalgar meydanında başlayan protesto gösterileri, 1-2 ve 3 Haziran günleri Londra’nın merkezi semti Westminster bölgesinde Trafalgar Meydanı, Hyde Park,  Marble Arch ve Kuzey Londra’da yapılan protesto gösterileri ile sürüyor.   

Hyde Park’tan Gezi Parkına destek

En büyüğü 1 Haziran günü Hyde Park çevresinde toplanan yaklaşık 3000 Türk tarafından gerçekleştirilen gösteriler, Londra Türk toplumunun hemen tüm kesimlerinden katılımcılar tarafından destekleniyor. Ortak sloganlar Türkiye’de Polis şiddeti ve terörü, Medya üzerindeki baskı ve sansür, sosyal yaşama müdahale,gösteri ve protesto özgürlüğüne sınırlamalar, dinci baskılar,alkol yasağı gibi baskıcı ve otoriter gidişi hedef alıyor. 

Sosyal medya 

Bir parti ya da politik gurup tarafından organize edilmeden,kendiliğinden ortaya çıkan gösteriler sosyal medya üzerinden sağlanan haberleşme yöntemleri ile birkaç saat içinde Londra Türk toplumuna yayılıyor. Türkiye ve İngiltere’nin bir çok kentinde ortaya çıkan protesto gösterilerinin ortak bir yanı Türkiye’de hükümetin çeşitli yöntemlerle kurmaya çalıştığı Faşizan rejimi ve dayattığı ‘dinci sosyal yaşamı’ reddetme olarak ortaya çıktı. 

Polis devleti imajı 

Taksim olayları- Alkol yasağı- Polis devleti imajı bunun en görünen yönleri. Gösteriler Türkiye halkının, seküler ve özgürlükçü karakterinin giderek ağır basmaya başladığının net bir göstergesi oldu. Westminster semti gibi bir yanda İngiltere’nin önemli kamu kuruluşları binalarının, bir yanda da onbinlerce turistin bulunduğu bir bölgede gerçekleşen gösteriler Türkiye’de neler olup bittiğini Batı toplumlarına birinci elden haber olarak ulaşıyor.

Taksim-Londra elele

 ‘Taksim-Londra elele’ sloganlarıyla dolan Londra sokaklarında yapılan gösterilerin üçüncü gününde 3 Haziran akşam saatlerinde Trafalgar meydanında toplanan yüzlerce genç ve katılımcı Türkiye Hükümet’inin istifasını ve polis terörünü yaratanların cezalandırılmasını istedi. Londra Türk toplumunun tanınmış simalarından Hüseyin Özer yanında Kuzey Londra Belediyelerinde meclis üyelerininde destek verdiği Trafalgar gösterilerinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.