Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Ahmet Nesin, HDP'den milletvekili aday adayı olacağını duyurdu

HDP’nin kuruluş aşamasında Ankara’da parti üyesi olduğunu belirten Ahmet Nesin, "Hatta çok enteresandır, Ankara’da partiye üye olurken ’Antalya Konyaaltı’ diye üye oldum. Üyeliği, daha sonra buraya gönderdiler" dedi. Haziran seçimlerinde HDP’nin tüm renkleriyle Meclis’te yer alması gerektiğini dile getiren Nesin, resmi aday adaylığı başvurusunu partide sürecin başlayacağı pazartesi günü yapacağını söyledi.

''HDP 2 VEKİL ÇIKARACAK GÜÇTE''
Antalya’da yerel seçimlerde HDP’nin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ın aldığı oylardan yola çıkarak partinin 2 milletvekili çıkaracak güce sahip olduğunu ileri süren Ahmet Nesin, "Antalya’da 1 olur, 2’nci milletvekilini zorlayacağımızı düşünüyorum" dedi.Antalya’da partisinin oylarının Türkiye’de gelişen süreçten bağımsız olmadığının altını çizen Nesin, "Bütün Türkiye barış istiyor. Barış sürecinde mecliste ciddi bir çoğunlukla olmak zorundayız. Bu hem Kürtler hem de sosyalistler açısından ciddi bir mesele. Barış sürecine geçilmediği sürece Türkiye’de hiçbir şeyin çözülemeyeceğine inanıyoruz" dedi.Daha önce 1999’da ÖDP’den aday adaylığı süreci yaşadığını anlatan 58 yaşındaki Ahmet Nesin, "Bu işin profesyoneli olmadığımızdan son anda adli sicilden döndük. 2’nci bölgeden 8’inci sıradan adaydım ama olmadı. Yer alsam kazanacaktım zaten" diye konuştu. Antalya’da HDP listelerinde kendisi için sıra sorunu olmadığını söyleyen Nesin, "Kimin seçileceğine hep beraber karar vereceğiz. Liste başı, ortası, sonu gibi bir şey bizim partide yok. Kulis de yok" diye konuştu.Nesin, aday adaylık için yatırması gereken 2 bin TL için "Aday olmasam da parti seçime katılıyor, para lazım. Bize devlet para vermiyor. Afiş bastırarak zaten harcayacağımız parayı şimdi böyle vereceğiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.