Öne Çıkanlar Emeklilik siirt eruh türkiye ve rusya suriye gerilim suriye operasyon suriye operasyonu ysk donald trump survivor cinayet sel felaketi

Bu haber kez okundu.

AİHM, CHP hakkında karar verdi

AİHM, "Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin dernek kurma ve toplantı özgürlüğüyle ilgili 11. maddesini ihlal ettiğini" bildirdi.AİHM kararı gereği Türkiye, CHP'ye bir milyon 85 bin 800 avro maddi tazminat ödeyecek. Yine karar gereği CHP'ye mahkeme masrafı olarak beş bin avro verilecek.CHP, genel merkez ve diğer şubelerin hesaplarıyla ilgili 2007-2009 yılları arasında Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen tutanaklarda, bazı harcamalarda usulsüzlük tespiti yapılmasının ve partinin bazı varlıklarına el konulmasının ardından, insan hakları ihlalinde bulunulduğu şikayetiyle AİHM'ne başvurmuştu.AİHM gerekçeli kararında, "Türkiye'de siyasi partilerin harcamalarının denetimi ile ilgili yasanın yeteri kadar açık olmadığına" da hükmetti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.