Öne Çıkanlar Demir Leydi Ambargoed Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı

Bu haber kez okundu.

Başbakan Yıldırım'dan kanlı saldırıyla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Nice'deki terör saldırısıyla ilgili, "Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez" dedi.Yıldırım, Twitter hesabında paylaştığı Fransızca mesajda, Fransa'nın milli bayramını kutladığı günde Nice şehrini kana bulayan alçak terör eylemini şiddetle kınadığını belirtti.Teröre karşı uluslararası mücadele yürüten tüm dünya ülkeleriyle dayanışma içinde olan Türkiye'nin, Fransa halkının acısını paylaştığını kaydeden Yıldırım, "Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez. Bu adi saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye olarak ortaklarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaştı.Nice'deki barbar terör saldırısını kınayan Çavuşoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra Fransa halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.Çavuşoğlu, paylaşımında "Kim tarafından ve nerede olursa olsun teröre karşı ortak, samimi, kararlı ve sonuç alıcı mücadele elzemdir. Türkiye olarak terörle mücadelede Fransa ve tüm diğer ortaklarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.