Öne Çıkanlar hükümet uygur londra İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax ingiltere kira ingiltere istihdam Kate Middleton kanser Jasmin Paris Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Canlı yayın öncesi gözaltına alındı

Valiliğin genelgeyle yasakladığı 13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce polis, eylemi düzenleyen Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan Onur Kılıç’ı gözaltına aldı.
İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) 13 Şubat’ta ülke genelinde yaptığı ‘laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu’ çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında
disiplin işlemi yapılacağı açıklanmıştı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun imzasıyla geçen 6 Şubat’ta gönderilen yazıda, Birleşik Haziran Hareketi’nin ülke genelinde ‘Laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu’ çağrısı yaptığı belirtildi. Boykota katılmaları halinde, milli eğitim personeli ile öğrencilere disiplin işlemi yapılması talimatı verildi.
Harputlu’nun gönderdiği yazıda, Birleşik Haziran Hareketi isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin Cumhurbaşkanı, Başbakan ile AKPi politikalarının karşıtı olduğu dile getirilerek, “Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet verilmek istendiği” vurgulanmıştı.
Bu yazı Türkiye’de gündem yaratırken gözler yarın yapılacak eğitim boykotuna çevrildi. Ancak ‘Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykot’ eyleminden bir gün önce Birleşik Haziran Hareketi’nin İzmir’deki önemli isimlerinden Onur Kılıç bugün Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alındı. Kılıç ifade için Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
Şirin Payzın da Twitter hesabından yaşanan gözaltılara ilişkin şunları yazdı:
"Bu akşam Ne Oluyor’a konuk olarak katılacak İzmir Birleşik Haziran hareketi sözcüsü Onur Kılıç polis tarafından göz altına alındı. Boykot afişi asanlara da da gözaltı var. İç güvenlik yasası ya çıkacak ya çıkacak denmişti daha çıkmadan kokusu geldi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.