Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta Wolverhampton Nottingham Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu 24 haziran seçimleri kemal kılıçdaroğlu Edinburgh Napier University İskoçya burs

Bu haber kez okundu.

Çavuşoğlu, 'Kimse TSK'ya şaka bile yapmasın'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin) Arazideki unsurların hepsine tek tek uyarılar yapıldı, 'Biz bu akşam saat 21.00'de buraya gireceğiz, emanetlerimizi ve askerlerimizi getireceğiz, karşımıza hiç kimse çıkmasın. Çok şükür hiç böyle çatışma da olmadı. Uyarılarımızı yaptık, zaten kardeşimiz de iş kazası sebebiyle hayatını kaybetti" dedi.
Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Kongresi'ne katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, tarihin unutulmaması gerektiğini belirterek, Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için düzenlenen askeri operasyonu hatırlattı.
Dün gece saat 21.00'de başlayan operasyonu birçok insanın sabah Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun basın toplantısıyla öğrendiğini dile getiren Çavuşoğlu, sosyal medyada ise bazı haberler dolaştığını, bunlar arasında gerçek olmayan bilgilerin de yer aldığını dile getirdi.
Dün akşam tarihin şanlı sayfalarına giren bir operasyon gerçekleştiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu operasyonun sadece dün akşam karar verilmiş ve başlamış bir operasyon olmadığını kaydetti. Sınırdan yaklaşık 37 kilometre ötede Süleyman Şah Saygı Karakolu ve emanetler bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Burası bizim topraklarımız yani ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı Türkiye Cumhuriyetinin topraklarıdır. Bu toprakları Türk askerleri korumuş, şu anda Suriye'deki arazideki gerçeklerden dolayı burada olası tehditlere karşı gerek askerlerimizin gerekse oradaki emanetlerimizi korumak, kollamak için dün akşam dünyada herkesin saygı ve hayranlıkla izlediği bir operasyonu gerçekleştirdik."
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.