Öne Çıkanlar hükümet iran özel jet istifa Ata Vizyon Sağlık Kaplıca Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri maç kaç kaç bitti abd türkiye tutuklu chp milletvekili rakip brunson

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu genel seçim çalışmalarına bugün başlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Almanya Düsseldorf'ta partisinin düzenleyeceği mitingle seçim meydanına iniyor. Türkiye'deki ilk mitingini ise yarın Edirne'de yapacak olan CHP Lideri, 7 Haziran seçim sabahına kadar en az 50 ili ziyaret etmeyi, miting düzenlemeyi planlıyor. CHP Lideri, yaklaşık 1.5 aylık yoğun seçim maratonu öncesi konuştu:
ŞİKÂYET HAKKIMIZ YOK: (Yoğun miting maratonu) Bizim yorulmak diye bir şikâyet hakkımız yok. Eğer siyaseti tercih etmişseniz çalışacaksınız. Milletvekili adayları, örgüt yöneticilerinin de yorulma hakları yok. Hep beraber çalışacağız. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar ortada. Daha fazla çalışıp topluma karşı görevimizi yerine getireceğiz.
BASKI TOPLUMLARINDA YOK: Keşke şu olabilse; siyasi parti liderleri televizyonlara çıkıp tartışabilseler. Türkiye'nin belli sorunları karşısında görüşlerini açıklayabilseler. Bu özgüveni olan kişilerin ülkeyi daha sağlıklı yöneteceklerine inanıyorum. Bir lider tartışmaktan çekiniyorsa onun ülkeyi yönetemeyeceğini hepimizin kabul etmesi lazım. Bütün dünyada liderler ekrana çıkıp tartışıyor. Sadece baskı toplumlarında bu yok.
AYAĞINA GİDECEĞİZ: Miting dışında belli gruplarla, iş dünyası, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşme ve konuşmalar var. (Mitinglerde sesinizi nasıl koruyorsunuz?) Vücut aslında olağanüstü bir makine. Her koşula bir süre sonra kendini uyduruyor. Günde üç hatta yedi kez konuştuğumu hatırlıyorum ama vücut, gırtlak alışıyor.
YEMEK SEÇMEM: (Özel bir takviye alıyor musunuz?) Zaman zaman vitamin alıyorum. Normal bir aile nasıl yaşıyorsa ben de öyle yaşıyorum. Özel doktor, özel yiyecek, hayatımda yok. Eşim ne pişirirse onu yerim.
ÇANKAYA KÖŞKÜ: (Başbakan olursanız Çankaya Köşkü'nü kullanacak mısınız?) Hayır. Eski Başbakanlık Binası'nı kullanacağım. Çankaya Köşkü, yeniden Cumhurbaşkanlığı Köşkü olacak. Mevcut Saray'ı da ODTÜ'ye vereceğiz.
KÜRT SORUNU: ("Seçim bildirgemizde keşke daha fazla yer verseydik" dediğiniz bir konu var mı?) Seçim bildirgemizde aşağı yukarı Türkiye'nin bütün sorunlarına değiniliyor. Belki bazı bölümleri daha geniş tutulabilirdi; dış politika bunlardan birisi. Kürt sorunuyla ilgili çözümlerimiz daha geniş yer alabilirdi. Ama sonuçta seçim bildirgesinde temel konular ele alınıyor.

Kaynak: Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.