Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Yeni düşman Merkez Bankası'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Yeni düşman Merkez Bankası. Parlamentoda yetkiniz var, getirin faizi indirin. Bunu söyleyen kişi iradeden yoksun kişidir” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:
‘Halkın direnme hakkı ortaya çıkacak’
“Yasama organı için ‘seçimle gelmiş’ diyorlardı. Milletvekillerine tuzluk dediler. ‘Tuzluk musunuz, milletin oylarıyla seçilen milletvekilleri misiniz?’ diye sordum. Ses çıkmadı. AK Parti milletvekilleri 4 bakanın Yüce Divan’a gitmemesine neden oldu. AKP grubu milletin değil, bir kişinin sözünden çıkmıyor.
“Nasıl bir düzendir anlamak mümkün değil. Nasıl bir gözü karalılıktır anlamak mümkün değil. Hak arayan varsa hepimiz düşünüp yeniden düşünmek zorundayız. Yeniden bir ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorundayız.
“Anayasası askıya alınmış bir devlet var, parlamentosu yürütmenin baskısı altında, yargı yürütmenin kontrolü altında. Dolayısıyla bu süreç biraz daha hızlanarak giderse halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır.
“Cumhurbaşkanıyla ilgili madde de askıya alınmış, çalışmıyor. Namus ve şeref için her türlü mücadeleyi yaparız. Tarafsız olacağın konusunda namus ve şerefin üzerinde yemin edeceksin. Namus ve şerefini çöp sepetine atacaksın, bunu kabul etmiyoruz. Adam gibi adamsan namus ve şerefine sahip çıkarsın.
“Davutoğlu da abisi de duysun. İnşallah benim başbakanlığımda Ortadoğu’ya barış ve huzur getireceğiz. Hiç kimsenin burnu kanamayacak. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal’in cumhuriyetedir, asla dokundurmayacağız. Barış demek Türkiye Cumhuriyeti demektir.
“Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye de huzur yok. Bizim bir görevimiz var. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Cumhuriyeti kuran partiyiz. Seni vatandaş yapan partiyiz, çok partili sistemi getiren partiyiz. Kaybolan demokrasi ve özgürlüğü yeniden getirmek bizim boynumuzun borcudur.
‘Grev erteleme kararı sahte’
“17 Aralık’ta Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Bu valileri tayin eden kimdi, bu hakimleri, bu askerleri tayin eden kimdi, CHP miydi? Dönüyorsun utanmadan CHP’yi suçluyorsun, CHP halkın partisidir. Halkın dışında kimseyle işbirliği yoktur. Devleti teslim edeceksiniz, 12 yıl sonra bizi kandırdılar diyeceksin. Çocuk musun, hani dünya lideriydin. Kimi suçlayacaklar, CHP’yi suçlayacaklar.
“Edirne’de taşkın oldu ya, onu da CHP yaptı diyecekler. Ülke kötü yönetiliyor, bu ülkenin düzlüğe çıkması lazım.
“Hangi milli güvenlik gerekçesiyle grevi yasakladınız? Ne oldu, adam mı vurdular? Çıkardıkları Bakanlar Kurulu kararı da sahte. İmzası olanlar yurtdışındaydı. Davutoğlu’na soruyorum, bakan yokken hangi gerekçesiyle imzaladın. Abinden mi talimat aldın? Ondan talimat almıştır.
‘İç güvenlik mi kaldı?’
“Kıdem tazminatı konusunda görüşümüz var. Kıdem tazminatı konusunda, işçilerle anlaşmadan buraya getireceğiniz her teklife, CHP olarak izin vermeyeceğiz. Kıdem tazminatı Meclis’te, gerekirse meydanlarda sonuna kadar savunacağız.
“İç güvenlik mi kaldı? Tabanca olursa 1 yılla yargılanıyorsun. Sapan olursa 2 yılla yargılanıyorsun. Poşu takarsan, 4 yılla yargılanıyorsun. Siz buna adalet diyorsanız, gidin oyunuzu verin. Hayır diyorsanız, gideceğiniz yer bellidir; CHP.
-Bu torba yasa niye geliyor? Dönüp ben seni niye başbakan yerine koyayım? Diktatörlükler böyle gelir, sanal düşmanlar yaratılarak gelir. Milletin elini kolunu bağlamak için yasa getiriyorlar. PKK’nın böyle derdi yok, Gezi’de eylem yapan gençlerin derdi var. Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım.
“Getirilmek istenen düzen hırsızlık düzenini korumak için. Hatay Dörtyol’da bir olay olmuştu. Milletvekilinin oğlu karakolda polisleri dizdirmişti. Polisler ceza aldı. 250 bin polis kardeşime sesleniyorum, halkın polisi olacaksan senin oyuna talibim. CHP iktidarında tespih gibi dizilmeyeceksin. Polis kardeşim gel oyunu CHP’ye ver.
‘CHP olduğu sürece Başkanlık gelmez’
“CHP olduğu sürece başkanlık sistemi gelmez, bunu herkes unutsun. Bizim derdimiz işsize iş bulmak, emekli hak ettiği aylığı alsın. Sayın Baykal’ın sözüdür, ‘Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim’.
“Yeni düşman Merkez Bankası. Parlamentoda yetkiniz var, getirin faizi indirin. Bunu söyleyen kişi iradeden yoksun kişidir. Gereğini yapmıyorsan, şikayet etmeye hakkın yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.