Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

HDP Genel Başkanı Demirtaş Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, düzenlenen bir panele katılmak üzere geldiği Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde üniversite öğrencileriyle buluştu. Konuşma sırasında kürsüdeki TRT'ye ait mikrofonun düşmesi üzerine Demirtaş'ın "Benim bir kastım yok" demesi, gülüşmelere neden oldu.

"İKİ TEMEL TERCİH YARIŞACAK"
Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tamamını yakından ilgilendiren bir gelişmeyle karşı karşıya olduklarını ve seçimde iki temel tercihin yarışacağını belirterek, "Ya Türkiye'nin otoriterleşmesine, diktatörlüğe, tek adamlık sisteminin güçlenmesine, Anayasal dayanağa kavuşmasına yol açacak ve yukarıdan başlayarak bir toplumsal mühendisliğin artık kendini iyiden iyiye dayattığı toplumsal bütün özgürlük alanlarının da sınırlandığı bir tercihle karşı karşıya kalacağız. Bir diğer seçenek de aslında HDP'nin öncülüğünü yaptığı fakat HDP etrafında bir araya gelmiş, daha çok ademi merkeziyet, yerinden yönetim mekanizmasını savunan, eğer devletle organize olacaksa, bununla birlikte bu idari modelin etrafında sivilleşmeyi, çoğulculuğu, çok kültürlülüğü, çok inançlılığı garanti altına alan, demokratik bir anayasa etrafında yeni bir toplumsal sözleşmeyi savunan çizgi olacak" diye konuştu.

"İKİ ÇİZGİNİN YARIŞI TARİHSELDİR"
Demirtaş, bahsettiği iki temel çizginin yarışının ve rekabetin güncel, seçime dayalı bir çatışma olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Bu, egemenlerle ezilenlerin tarihsel çatışmasıdır. Elinde gücü bulunduran muktedirlerin, tabanda halk ve çalışanlar nezdinde oluşturdukları bütün baskı mekanizmalarını koruma, baskıyı seçimler aracılığıyla var etme kültürüdür bu. Ezenlerin kültürü budur. Bu sadece Türkiye'ye ve haziran seçimlerine özgü, yeni ortaya çıkmış bir durum değil. Biz her açıdan kendini 'ezilen' olarak tarif eden, subjektif olarak da aslında ezilen olan her kimliği, her inancı, sınıfı, her cinsiyeti temsil etmeye çalışıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.