Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

HDP'nin referandum şarkısına izin çıkmadı

HDP'nin referandum şarkısı 'Bejin Na' Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Türkiye genelinde yasaklandı. Alınan kararda şarkıda geçen Kürtçe 'Hayır, hayır tek bayrağa, hayır hayır tek millete, hayır tek dile hayır' sözlerinin anayasaya aykırı olduğuna yer verildi.

Karar HDP merkezleine gönderildi

Şarkının yasaklandığı Türkiye genelinde HDP il ve ilçe binalarına tebligatla bildirildi.Mahkemenin 'Bejin Na' şarkısını yasaklanmasına dair ilgili kararı şöyle:

"Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından referandum çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlatılan ve partinin internet sitesi olan http://www.hdp.org.tr URL adresinde bulunan propaganda materyallerinden, Kürtçe 'Bejin Na' (Hayır Deyin) isimli şarkının sözlerinde yer alan kelimelerin (Hayır Hayır tek bayrağa, Hayır Hayır tek millete, Hayır tek dile Hayır) Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. İbaresine aykırı olduğu ve Türk Ceza Kanununun 216. Maddesinde belirtildiği üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanununun Demokratik Devlet Düzeninin korunması ile ilgili yasaklar başlıklı 78. maddesi Devletin tekliği ilkesinin korunması başlıklı 80. Maddesi Azınlık yaratılmasının önlenmesi başlıklı 81. Maddesi ve Bölgecilik ve ırkçılık yasağı başlıklı 82. Maddesine muhalefet ettiği değerlendirilen, Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 01/04/2017 tarih ve 2017/1410 D. İş Sayılı kararı ile Kürtçe Bejin Na (Hayır Deyin) isimli şarkının yasaklanmasına karar verilmiştir." 

OdaTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.