Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası hakkında konuştu

Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’ndan sorumlunun bakan ve Başbakan olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde de hiçbir parlamenter rejiminde de cumhurbaşkanları, merkez bankasının görevlerine müdahale etmezler. Doğru bir anlayış değildir bu. Hukuk ayaklar altına alınıyor. Defalarca söyledim, Sayın Cumhurbaşkanı tarafsız davranacağına ilişkin namusu ve şerefi üzerine parlamentoda yemin etti. Ben yine Sayın Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak istiyorum. Lütfen, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz, ettiğiniz yemine sadık kalın.”

UMUT ORAN’A DESTEK

Yemeğe, CHP İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ile gelen Papandreu ise “Barış sürecini desteklemek amacıyla burada bulunuyorum. Sosyalist Enternasyonal olarak biz halkların refahı ve sosyal projelerin üretilmesi üzerinde önemle duruyoruz. Ayrıca demokratik usullerin uygulanması ve bu anlamda verilen mücadelede beraber yer alabilmek için çalışmalar üretiyoruz. Umut Bey’i de son derece iyi tanırım, son derece sevdiğim bir dostumdur. Özelliklerini her zaman çok takdir ederiz, beğeniriz. Haksız eleştirilere maruz kaldığında da kendisini tanıdığımızdan bunların doğru olmadığını gayet iyi bilerek, bütün bu alanlarda projeler üretebilmek ve kendisine destek verebilmek için yanlarında olduğumu söylemek üzere buraya geldim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.