Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Ersin Tatar Londra Karması Londrada çocuk felci virüsü son durum antalya İngiliz Polisinden Psikolog Alptekin Aydin

Bu haber kez okundu.

TBMM'de vekiller arasında kavga

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasındaki tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 4 milletvekili yaralandı. Hürriyet'in haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü, AK Partili kadın milletvekillerinin bu gruba müdahale etmeye çalışmasıyla olayların çıktığını söyledi.  Onur, kavgada Meclis'in tokmakla vekil kovalayanlar ve havada uçuşan bardaklarla inanılmaz görüntülere sahne olduğunu aktardı.  Melda Onur,  Meclis Genel Kurulu'na hasta  bakıcıların girdiğini  ve yaşanan kavgada CHP'li Musa Çam çiçeklerin üzerine düştünu, uzun süre düştüğü yerden kalkamadığını belirtti. Onur ayrıca arbede sırasında Sebahat Tuncel de arada kalarak elinden yaralandığını sözlerine ekledi.

KÜRKÇÜ: AKP'Lİ VEKİLLER POLİSİN YAPACAĞININ DEMOSUNU SUNDU

Ertuğrul Kürkçü Meclis'te yaşananları anlattı. Kürkçü "Sabahat Tuncel'e gelen yumruğu engellemek isterken başamdan yaralandım. Tokmakla, çanla saldırdılar ve demir iskemleleri bize vurdular" dedi.

Kürkçü şunları söyledi:

"AKP'yi vekiller bu iç güvenlik tasarısını genel kurula yarın olmadan bugün getirebilmek  için çok büyük çaba içindeydiler. Biz de usül açısından söz istedik. Ancak Meclis Başkan Vekili AKP'li Ayşenir Bahçekapılı HDP'nin Grup Başkan Vekili İdrib Baluken yerine AKP'yi Elitaş'a söz verdi. Buna Tepki olarak Pervin Buldan ve Sabahat Tuncel kürsüye doğru yürüdü. İşta o anda AKP'li vekiller kitle halinde saldırdılar. Sabahat Hanım'a yumruk gelmesin diye araya girdim. Benim başımda sıyrım oluştu. AKP'liler ellerine ne geçerse onunla saldırdılar. Başkanlık tokmağı ile Meclis çanıyla demir sandalyelerle vurdular. O çanı muhalefet vekillerinin kafasında gördüm. Meclis'te itiş kakış hep olurdu ama ben böylebini hiç görmedim. AKP'yi vekiller yasayı çıkarabilirlerse emirlerindeki polis gücünü yaptıracaklarının demosunu sergilediler. Biz icraatlarının bir demosunu gördük. Ancak bu durum bizim bu pakete karşı çıkma gücümüzü artırdı." 

CHP İstanbul Milletvekİli Müslim Sarı ise twitterda Musa Çam'ın durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.