Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

Tekin Bingöl, Adalet için bileşenlerimizle yoldaşlarımızla yürüyoruz

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İngiltere Birliği çalışma merkezi binasının açılışı geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Açılışta CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İngiltere İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Kate Osamor, Belediye Meclis üyeleri Ali Gül Özbek, Ahmet Karahasan, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman, Day-Mer sözcüsü Ahmet Sezgin, CHP İngiltere Birliği Kurucu Başkanı Baki Düzgün, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, Birlik Başkanı Hasan Dikme, yönetim kurulu ve parti üyeleri, Avrupa Medya Gurubu Başkanı Vatan Öz, Bozcader, Dem radyo, katıldı. Öğleden sonra yapılan açılış sonrası Kervan’da dayanışma yemeği düzenlendi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İngiltere’nin Kervan Düğün Salonun’ndaki  dayanışma balosuna katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl şunları söyledi: 

 

“Birilerinin yüreğine korku salındı. Adalet yürüyüşünü engellemek istediler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar nafile oldu. O kitle genel başkan Kılıçdaroğlu arkasında İstanbul2a doğru yürüyüşe geçti. Bu sıradan bir yürüyüş değil. Dünya tarihinde önemli yürüyüşler vardır. Mao yürüdü. Gandi yürüdü. Türkiye tarihinde de madenciler yürüdü. 69 yaşında bıkmadan usanmadan yağmur sıcak demeden büyük bir karalılıkla elinde adalet için yürüyen bir lider var. 435 km mesafeyi bir kez olsun terketmeden yürüyen bir lider ve arkasında her geçen gün büyüyen bir kitle var. Yüreklere korku salındı. Bu yürüyüş sadece CHP’yi ilgilendiren bir yürüyüş değil. 80 milyon vatandaş için yürüyoruz. Birçok siyasi partiler sivil toplum örgütleri bu anlayışımızı içselleştirdiler. Bu anlamlı yürüyüşte parti bayrağı yok. Bu ülkede adaletsizlik var. Bu adaletsizlik sadece CHP’lilere değil 16 yıldır tüm Türkiye’ye yapılıyor. AKP iktidarı bütün insanlara karşı adaletsizlik yapıyor. Sadece tutuklanan milletvekillerine yönelik bir adaletsizlik değil. Bu adalet hayatın her alanında lazım. Adalet herkese lazım. Bıçak kemiğe dayandı. Biz sabırla metanetle ülkemize gerginliğe başvurmadan mücadele ediyoruz. Ama bugün bıçak kemiğide deldi geçti. Sokağa çıktık. Şimdi Türkiye’de sürekli eylem zamanıdır. Bu mücadele yürüyüşle sınırlı kalmayacak. Yoldaşlık duygusu ile bu yürüyüşü büyüteceğiz. Adalet için bileşenlerimizle yoldaşlarımızla yürüyoruz ve her türlü fedakadarlığı yapmaya hazırız. Bizim soldan gelen Anti Emperyalist bir bakışımız var. Halktan yana emekten yana adil düzenden yana bir siyaset anlayışımız var. Memleket refahı neyi gerektiyorsa o uğurda mücadele şiarıyla ilerleyeceğiz. İnanç temelinde siyaset olmaz. Etnik kimlik üzerine siyaset olmaz. Yaşam şartları üzerinde siyaset olmaz. Bu ülkede dayanışma kardeşliği bir arada yaşamayı ortadan kaldırmaya çaılşıyorlar. Bunu açıkça reddediyoruz. Sosyal demokrasi evrensel ilkeler ışığında olgunlaşan bir siyaset peşindeyiz. Bu nedenle adalet yürüyüşü önemlidir. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.