Bu haber kez okundu.

Eczacıbaşı, Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu

Eczacıbaşı sezonu iki uluslararası kupayla tamamladı. Eczacıbaşı, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Dörtlü Final'in final maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay'ı 3-0 yenerek Avrupa şampiyonu olmuştu. Taraftar desteğini arkasına alan Eczacıbaşı VitrA, karşılaşmaya hızlı başladı. İlk teknik molaya 8-4, ikinci teknik molaya da 16-11 önde giren turuncu-beyazlılar, Neslihan'ın 7 sayıyla en skorer olduğu ilk seti 25-16 kazandı.

İkinci sete de iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molaya ise 16-14 önde geçti. Mola sonrasında bir pozisyonda yüzüne darbe olan Dinamo Krasnodar'dan Fe Garay, sakatlanarak oyundan çıktı. Kısa süre dinlendirilen Brezilyalı oyuncu, setin son bölümünde oyuna geri döndü. Setin son 3 sayısını Polijak'ın iki ve De La Cruz'un bir bloğuyla kazanan turuncu-beyazlılar, seti 25-21 alarak karşılaşmada durumu 2-0'a getirdi.Üçüncü sete daha dirençli başlayan Dinamo Krasnodar, ilk teknik molayı 8-7, ikinciyi de 16-15 geride bitirdi. Rus temsilcisi, 20-20 eşitlikle girilen ve büyük çekişmeye sahne olan seti 26-24 kazandı ve farkı tek sete indirdi (2-1).

Dördüncü sette oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-7, ikinci teknik molaya da 16-13 üstün girdiği seti 25-19 alarak sahadan 3-1 galip ayrıldı.Şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı VitrA oyuncuları, teknik heyeti ve taraftarları, müsabakanın bitiminde büyük sevinç yaşadı.Güney Amerika şampiyonu Brezilya'nın Rexona Ades takımını 3-0 yenen İsviçre temsilcisi Volero da turnuvayı 3. sırada bitirdi.

İsviçre'nin Zürih kendindeki Saal Spor Salonu'nda yapılan final mücadelesinde yaklaşık 2 bin 800 seyirci kapasiteli salonun yarısı dolarken, Türk taraftarların oluşturduğu coşkulu atmosfer maça damgasını vurdu.İstanbul'dan gelerek yarı final ve final maçlarında turuncu-beyazlı ekibe destek veren "Tigers" taraftar grubu, tezahüratlar yaptı.Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yardımcısı ve Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı karşılaşmayı taraftarlarla beraber tribünde izledi. 

Üçüncü uluslararası kupası

1999'da Avrupa Kupa Galipleri Kupası ile Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa Şampiyonluk Kupası'nı getiren Eczacıbaşı VitrA, uluslararası arenada tarihindeki 3. kupayı kazandı. Turuncu-beyazlı ekibin Avrupa arenasında 2. ve 3.'lükleri de bulunuyor.

İlk şampiyonluğu

Eczacıbaşı, ev sahibi olduğu ve Dörtlü Final'i Bursa'da düzenlenen 1999 Kupa Galipleri Kupası mücadelesinde çıktığı 7 maçını da kazanarak şampiyon oldu.Finalde İtalya'nın Cermagica Reggio Emilia takımıın 3-1 yenen turuncu-beyazlı takım, Türkiye'ye kulüpler bazında ilk Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşatmıştı.Bu yıl CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde finalde İtalya'nın Unendo Yamamay takımını 3-0 yenen Eczacıbaşı VitrA, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da Rus ekip Dinamo Krasnodar karşısında kupayı elde etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.