Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Hollnda londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu

Bu haber kez okundu.

İnternet görüşmeleri güvenli mi

Uzmanlar ise uyarıyor: "Basit yazılımlarla konuşmalarınız dinlenebilir ve kaydedilebilir."
İnternet üzerinden telefonla görüşen sayısı her geçen gün artarken, bu kolaylık olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Bu tür görüşmelerin basit yazılım programları ile kolayca dinlenebildiği ve kaydedilebildiğini ifade eden iletişim uzmanları, kullanıcılardan dikkatli olmalarını istiyor. Piyasada dinlenilmeye karşı geliştirilmiş çok sayıda yazılım programları mevcut olsa da herkesin üzerinde anlaştığı standart bir program henüz yok. Uzmanlar bu konuda istihbarat kurumlarını suçluyor.
İddialara göre istihbarat kaynakları işlerinin zorlaşmasını engellemek için lobi faaliyetleri ile dinlemeye karşı alınacak standartlaştırma çalışmalarını engelliyor. İnternet-Plattform’dan Markus Beckendahl’ın Bayerische Rundfunk adlı radyoda verdiği demeçte, “Biz bu konuda İngiliz ve Alman istihbarat birimlerinin bu teknolojilerin piyasaya çıkmasından en az on yıl önce iletişim şirketleri ile konuyu görüştüklerini ve standartlaştırmaya karşıt yazılımlara rağmen uygun dinleme imkanı monte edilmesini gündemde tuttuklarını biliyoruz.” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.