Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar Pandemiye

Bu haber kez okundu.

Pokemon Go kullanıcılarını bekleyen tehlike

Pokemon Go çılgınlığı beraberinde küçümsenmeyecek bir güvenlik riskini de beraberinde getirdi. Pokemon Go'yu telefonlarına kuranlar mecburen Gmail hesapları üzerinden oyuna erişim sağlayabiliyor. Kullanıcılar şifrelerini vererek Pokemon Go'ya girerken diğer yandan Google hesabına da tam erişim sağlıyor. Bu da Pokemon Go'nun yapımcısı Niatic Labs'ın tüm maillerinizi okuması bir yana mail dahi gönderebilecek kadar yetkilendirildiği anlamına geliyor.Google'ın hesaplarına tam yetki verilen uygulamalarla ilgili kuralı şöyle: Google hesaplarına tam erişim sağlayacak uygulamalara kullanıcıların kesinlikle tam güvenmesi gerekiyor. Tam yetki verilen uygulamalar Google şifresini değiştiremiyor ve Google Wallet gibi ödeme aracını kullanamıyor; ancak mailler okunabiliyor veya mail istenirse gönderilebiliyor.Örneğin iPhone'a yüklenen Google Maps ile iPhone'lar Google hesabına tam erişim sağlarken, kullanıcı bu telefona güvendiğinden bunu yapıyor. Ancak güvenilir olmayan bir uygulamaya tam yetki verildiğinde sonunu kestirebilmek oldukça güç ve güvenlik riski var.

POKEMON GO İÇİN GOOGLE HESABINA VERDİĞİM YETKİYİ NASIL KALDIRIRIM?

Öncelikle bu adrese girerek Google hesabınıza hangi uygulamalara tam yetki verdiğinize bakın. Pokemon Go Release'i görüyorsanız üzerine tıklayın. Daha sonra 'Kaldır' ibaresine dokunun. Böylece Google hesabınıza Pokemon Go için yetkiyi kaldırmış oluyorsunuz.Ancak bu işlemin ardından oyuna giremeyeceğinizi de belirtelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.