Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta Wolverhampton Nottingham Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu 24 haziran seçimleri Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

Şırnak ve Hakkari'de 3 okul yakıldı

Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve  bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim verecek okulun mühürlenmesine tepki gösteren yüzleri maskeli bir grup, Cizre'nin Nur Mahallesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi ve Sur Mahallesi'ndeki İsmail Ebuliz Ortaokuluna molotofkokteyli attı.Bunun üzerine okullarda yangın çıktı. Göstericiler, yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine taşla saldırdı. Taş isabet eden itfaiye aracının camı kırıldı. Geri dönen itfaiye ekipleri, zırhlı polis araçlarının eşliğinde olay yerine giderek yangına müdahale etti.Yangın nedeniyle okullarda maddi hasar meydana geldi.

Köprüye tüplü bomba

Yafes ve Nusaybin Caddesi'nde toplanan bir grup ise yola barikat kurarak gösteri yaptı. Göstericiler daha sonra iki tüp içerisine yerleştirilen patlayıcı düzeneğini Cizre Köprüsüne bırakarak, köprüyü ulaşıma kapattı.Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak, taş, ses bombası ve molotofkokteyli atan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler, müdahalenin ardından dağıldı.Patlayıcılar bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildikten sonra köprü ulaşıma açıldı.

Hakkari’de Anadolu Lisesine saldırı

Hakkari'de de Kürtçe eğitim verecek okulların mühürlenmesine tepki gösteren bir grup, Gazi Mahallesi'nde bulunan Anadolu Lisesi'ne ve bahçedeki Atatürk büstüne molotofkokteyli attı.Saldırıda okulun dış kapısı ve bazı camları hasar gördü. Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla giden polis ekipleri, çevrede önlem aldı, inceleme yaptı.

Kaynak: AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.