Öne Çıkanlar siirt eruh donald trump sel felaketi nato zirvesi atatürk heykeli saldırı atina haberleri negredo atilla ilhan ölüm koray şener Emeklilik

Bu haber kez okundu.

51 kaçak göçmenin botunda arıza çıktı, faciadan son anda dönüldü

Çanakkale'nin Ayvacık sahilinden gece saatlerinde Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan içinde 51 kaçak göçmen, bindikleri şişme botun motoru arıza yapınca iki mil açıkta mahsur kaldı. Uzun süre motoru çalıştırmak için uğraşan kaçakların botu dalgalar nedeniyle su almaya başladı. Batma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kaçak göçmenler ALO 158'i telefonla arayarak yardım istedi. Küçükkuyu'dan hareket eden TCSG 12 botu kaçaklara Kadırga Burnu mevkiinin 2 mil açığında ulaştı.

7 KİŞİLİK TİBETLİ AİLE DE KURTARILANLAR ARASINDAYDI

İran, Afgan, Burma ve Tibetlilerden oluşan 51 kişilik kaçak göçmen grubu bota alınıp Küçükkuyu'ya getirildi. Soğuktan titreyen kaçaklara önce giysi, ardından yiyecek ve içecek verildi. İranlı kaçaklardan biri, "Motor bozuldu. ALO 158'i aradık gelip bizi kurtardılar. Çok teşekkür ederiz" dedi.

Çanakkale'de insan kaçakçılığı ile mücadele eden Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri, şişme botta ilk defa 7 kişilik bir Tibetli aileye rastladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.