Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Abdullah Cömert davasının 8. duruşması görülüyor

Balıkesir'de 8.si görülecek duruşmaya, Cömert' ailesi katıldı. Adliyeye girişte konuşan ağabey Adnan Cömert, karar beklediklerini belirterek, "Üç yıl oldu, artık bir karar çıksın. Bu yaşlı kadın, bin 300 kilometre gidip geliyor. Vicdan yok mu bu mahkemede, adalet sarayında hiç mi adalet olmayacak?" dedi. Acılı anne Hatice Cömert de, "Adalet için geldik ama adalet yok. İnşallah bugün karar çıkar'' şeklinde konuştu.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava sebebiyle adliyede geniş güvenlik tadbirleri alındı. Polis ekipleri, binanın çevresini bariyerlerle kapattı. Abdullah Cömert'in annesi, babası Edip Cömert ve ağabeyi, polis kontrolünün ardından adliyeye girdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Uluslararası Af Örgütü adına Dr. Barbara Neppert ve kalabalık bir grup da duruşmayı takip ediyor. Küçük bir grup ise destek için adliye önünde bekliyor.

Güvenlik gerekçesiyle Balıkesir'e alındı

Hatay'da 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülü başına isabet eden Abdullah Cömert, yaşamını yitirdi. Adli Tıp raporunda Cömert'in, başına gaz fişeğinin isabet etmesiyle öldüğü belirlendi. Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açıldı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava 2014'ün Temmuz ayında Balıkesir'e alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.