Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Londrada çocuk felci virüsü son durum antalya İngiliz Polisinden Psikolog Alptekin Aydin Djokovic

Bu haber kez okundu.

Abdullah Öcalan'dan IŞİD açıklamaları

Abdullah Öcalan, çözüm süreci için hükümete tarih verdi! Öcalan, Kürtler'in yaşadığı her bölgede IŞİD'e karşı mücadelelerin devam edeceğini söyledi. Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde Abdullah Öcalan'ı ziyaret etti.Yaşamını yitiren abla Havva Keser'in cenaze töreniyle ilgili konuşan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerinde cenaze durumlarını değerlendirdiklerini ve ona göre netlik kazandığını söyleyerek, "Ailesi ve çocukları nerede isterse orada gömülecektir. Çocukları nerede isterse orada defnedilecektir. Ona bizim karışmaya hakkımız yoktur. Köye isterse köye götüreceğiz. isterse yaşadığı yere defnedeceğiz" dedi.

'IŞİD'E DİRENECEĞİZ'
Abdullah Öcalan'ın Kobani'deki çatışmalarla ilgili değerlendirmesini de aktaran Mehmet Öcalan, direnişin devam edeceğini söylediğini aktardı. İşte Abdullah Öcalan'ın Mehmet Öcalan aracılığıyla aktardığı o sözler; "Kobane'deki insanlarımız sonuna kadar direnecekler. IŞİD'in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa sonuna kadar direnilecek. Sonuna kadar direneceğiz. IŞİD'e hiçbir taviz verilmeyecek. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD'i destekleyen devletler veya hükümetler veya insanlar bu IŞİD yarın onlara da büyük bir sorun olacaktır. Hangi ülke IŞİD'i destekliyorsa en büyük zararı o ülkeye verecek. IŞİD'e sonsuza kadar direneceğiz. Halkımız direnmek zorundadır"

ÖCALAN 15 EKİM'E KADAR TARİH VERDİ
"Devlet kendi çıkarttığı yasaların gereğini yapması gerekir. Çözüm süreci deniliyor. Avukatlar, kaç seneden beri yanımıza gönderilmiyor. Avukatlar gelmiyorlar. Hem hukuksal hem uluslararası mahkemelerde AİHM'de davalarımız vardır. Bunun için neden avukatlar gelemiyor. Böyle bir çözüm yürüyebilir mi yani?' Çözüm için 15 Ekim'e kadar bekleriz. Gelen heyetlere aktarırız. Ondan sonra da yapacak bir şeyimiz kalmaz. Çözüm diye de bir şey yok yani. Müzakere diyorlar, müzakere diye bir şey de yok. Yapay bir yapıdır dedi. Artık buna dayanmıyoruz, yapacak bir şeyimiz de kalmamıştır. Ve kalmayacaktır da. Çözüm süreci için bu şekil değerlendirmeler yaptı" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.