Öne Çıkanlar Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Girne Üniversitesi Türkler Apollo Philharmonic Orchestra Edmonton Rovers Dünya Fenerbahçeliler Günü

Bu haber kez okundu.

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili 30 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında önceki gün de 13 kişi, silahlı terör örgütüne üye olmak ve kasten öldürmeye iştirak suçlarından tutuklanmıştı. Böylece soruşturmada toplam tutuklu sayısı 30’a çıkmış oldu.

FACEBOOK’TAN TAKİP

Nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nde tutuklanan şüphelilerden İsmail A.’nın “Polis bizi yakaladığında bu evde daha önceden teröristlerin kaldığını söyledi, ancak biz bilmiyorduk. Yanlış zamanda o evde bulunmuşum. O evin tehlikeli bir ev olduğunu bilmiyordum, kendi odamda Kuran okurum diye düşünüyordum” dediği öğrenildi. Şüphelilerden Cengizhan Ç.’nin de şöyle ifade verdiği belirtildi: “Facebook ortamında takip ettiğim, İslami diye beğendiğim gruplar vardır. Bu nedenle DEAŞ (IŞİD) fikirlerini öğrendim, kendileri ile bir fikir bağım oldu, savundukları şeylere inandım. Sonra Suriye’ye gitmeye karar verdim. Ancak Şanlıurfa Akçakale’den İstanbul’a geri döndüm.”

Ahmet D.’nin de çatı katında bulunan silah, tabanca ve susturucuların kendisine ait olmadığını öne sürerek, “Oturduğum yer Sultangazi ilçesidir, her çeşit insan bulunmaktadır. Kimin koyduğunu bilmiyorum. Başkaları koymuş olabilir. Oturduğum semt iyi bir muhit değildir” dediği öğrenildi. Mahkeme tüm şüphelilerin silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmalarına karar verdi. 

TERMİNALE BARİYER

TERÖR saldırısının ardından Atatürk Havalimanı’ndaki önlemler artırılırken, yeni bir güvenlik önlemi olarak dış ve iç hatlar terminali yollarına paralel olarak beton bariyerler konuldu. Havalimanında özel güvenlik görevlileri de MP-5 tipi otomatik tabanca ile devriye gezmeye başladı. Bomba arama köpeklerinin de sayısı arttırıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.