Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Vogue dergisi Murray Auchincloss

Bu haber kez okundu.

Binlerce kişi Berkin Elvan için anma töreni düzenledi

İlk olarak Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde yemek verildi. Törene CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'li Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Berkin Elvan’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.Okmeydanı girişi Berkin Elvan’ın fotoğraflarından oluşan pankartlarla süslendi.Öte yandan Okmeydanı ve çevresinde polis ekiplerinin olmaması dikkat çekti.Emekli Albay Dursun  Çiçek, HDP'li Selahattin Demirtaş ve HDP heyetiyle yan yana oturdu.Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün Berkin'imizin yıl yemeği var. Ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi.


Bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Hala Berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. Hala Berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" diye konuştu.

BERKİN'İN VURULDUĞU YERD
Okmeydanı Cemevi’nde başlayan anma, Berkin’in vurulduğu yerde devam etti.Pankart ve sloganlar eşliğinde yürüyen binlerce kişi, Okmeydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürüdü.Polis ekipleri, kalabalığın yürüyüş istikametindeki yolları trafiğe kapattı. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de yürüyen grubun arkasından takip etti.


''OĞLUM BU ÜLKEYE GÜNEŞ DOĞSUN DİYE BUGÜN TOPRAK ALTINDA''
Baba Sami Elvan, ''Benim oğlum bu ülkeye güneş doğsun diye bugün toprak altında. Gezi’de yaralanan pek çok kişinin davası bile açılmadı. Hangi görüşten olursak olalım bir arada olalım, mücadele edelim'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.