Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy Uzayın şairi

Bu haber kez okundu.

Camiye saklanmış çok sayıda patlayıcı ele geçirildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonunun tamamlandığı ve Genelkurmay Başkanlığının tamamının kontrol altına alındığını bildirdiği ilçede, güvenlik güçlerinin detaylı arama faaliyetleri sürüyor. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet unsurları, dedektör ve eğitimli köpeklerin de yardımıyla teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıları tek tek bulup imha ediyor. Çalışmalar sonucunda ilçenin büyük bölümü patlayıcılardan temizlendi.

Patlayıcı imhasında cami hassasiyeti

Güvenlik güçleri, son olarak operasyon sırasında teröristlerle uzun süreli çatışmaların yaşandığı Cudi Mahallesi'nde yer alan Hacı Hayrettin Camii'nde mutfak tüpü ve düdüklü tencerenin içine tuzaklanan 4 el yapımı patlayıcı buldu.Teröristlerin cami içerisine bırakıp kaçtığı mutfak tüpleri ve düdüklü tencerelerin içine tuzaklanan patlayıcılardan 120 kilogram TNT ve amonyum nitrat çıktı. Genelikle patlayıcılar, olası tuzaklamalara karşı bulundukları yerde imha edilirken caminin zarar görmemesi için hassas davranıldı.Üzerinde Cizre Belediyesi yazılı poşetlerin içinde saklanan patlayıcıları cami içinde etkisiz hale getirmek istemeyen bomba imha uzmanları, ilk olarak patlayıcıları harekete geçirebilecek olası tuzaklamaları kontrol etti. Uzun süren ve büyük dikkatle gerçekleştirilen çalışmanın ardından patlayıcılar, güvenlik güçlerince camiden çıkarıldı.Patlayıcıların, güvenli bir bölgede fünyeyle patlatılarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.