Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Rishi Sunak

Bu haber kez okundu.

Cansu Kaya'nın ölüm nedeni suda boğulma olarak belirlendi

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde garson olarak çalıştığı restorandan geçen 14 Haziran’da, mesai bitimi ayrılan ve kendisinden haber alınamayan Cansu Kaya’nın 3 gün sonra Dalyan Kanalı Çandır Geçişi mevkisinde suda cesedi bulundu. Genç kız 17 Haziran’da toprağa verilirken, olayın aydınlığa kavuşturulması için özel ekip kuruldu. İşyeri ve Mobese kameraları incelenirken Kaya’nın son olarak Dalyan’daki restoranda garson olarak çalışan 24 yaşındaki N.D. ve lise öğrencisi 17 yaşındaki M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi sağlık Ocağı Sokağı’nda yürüdüğü görüldü. Bunun üzerine iki şüpheli gözaltına alındı. Tutuklanan N.D. ve M.P.Ç. hakkında ’Kasten öldürme, cinsel saldırı, cinsel istismar ve kişilik haklarından yoksun kılma’ suçlarından ömür boyu hapis istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Davanın üçüncü duruşması Fethiye Adliyesi’nde bugün yapıldı. Duruşmaya sanıklar N.D. ve M.P.Ç., Cansu Kaya’nın babası Osman ve ablası Burcu Kaya, sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmanın başında Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Ogün Ahmet Tepe tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Dairesi’nden gelen rapor okundu.

ÖLÜM NEDENİ SUDA BOĞULMA
Sanık ifadeleriyle birlikte Kaya’dan alınan çürüme sıvısı, otopsi bulguları ve doku örneklerinin incelendiği belirtilen raporda, Kaya’nın travmatik tesirle öldüğüne dair belirti bulunamadığı kaydedildi. Raporda Kaya’nın vücudunda başkasına ait sperm hücresine de rastlanmadığı tespit edildi. Raporun sonuç bölümünde Kaya’nın suda boğulmaya bağlı ölmüş olabileceği kanaatinin öne çıktığı belirtildi. Raporda son olarak, Kaya’nın suda boğulmasında sanıkların etkisinin olup olmadığının yapılan adli tahkikatla ortaya çıkarılması gerektiği kaydedildi.

AİLENİN AVUKATLARI RAPORA İTİRAZ ETTİ
Kaya ailesinin avukatları rapora itiraz etti. Raporda somut verilerin dikkate alınmadığını belirten avukatlar, şüphelilerin ifadelerine dayanılarak hazırlandığını öne sürdü. Cansu Kaya’nın suda boğulmasına bağlı olarak ağzında mantar köpüğü oluşmadığı, akciğerin suyla dolmadığı, iç organlarında boğulmaya bağlı artması gereken ağırlığın artmadığı, raporu hazırlayan kurulda travmatoloji ve ortopedi uzmanının bulunmadığını belirten avukatlar, raporu kabul etmediklerini kaydetti. Avukatlar, Muğla Adli Tıp Kurumu’ndan alınan otopsi raporunda Kaya’nın elle boğulmaya bağlı öldürülmüş olabileceğine dair kanaatin de İstanbul’dan gelen raporda gözardı edildiğini belirtti.Sanık M.P.Ç.’nin avukatı Coşkun Demir ise en başından beri olayın talihsiz bir kaza olduğunu anlattıklarını belirtti. Demir, raporun sanıkların ifadesinin doğruluğunu kanıtladığını söyledi.

’ÇAMAŞIRLARIYLA SUYA GİRDİ’
Olay günü yaşananlar tekrar sorulan N.D. ise "Cansu Kaya yanımıza geldiğinde canı sıkkındı. Suya girmek istedi, izin vermedim. Israr edince M.P.Ç.’den suya girmesini istedim. Daha sonra Cansu Kaya soyunup çamaşırlarıyla suya atladı. Yüzeye çıkmayınca M.P.Ç. aramaya başladı. Daha sonra ben de suya daldım, ancak bulamadım" dedi.

’17 YAŞINDA BİRİ CİNAYETTEN KAÇ YIL CEZA ALIR’
Mahkeme Başkanı M.P.Ç.’ye, olay sonrası yaptığı telefon görüşmeleri ve internette yaptığı araştırmayı sordu. Olay sonrası internette ’17 yaşında biri cinayetten kaç yıl ceza alır’ sorusuna ilişkin yaptığı araştırma sorulan M.P.Ç., "Cinayetle suçlanmaktan korktuğum için böyle bir araştırma yaptım" diye konuştu.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Savunmaların ardından mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk haline ilişkin değerlendirme yapmak için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun detaylandırılması talebiyle geri gönderilmesine, savunmalarda adı geçen 2 tanığın bir sonraki duruşmada dinlenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO
Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği protesto gösterisi yaptı. Ellerinde Cansu Kaya’nın fotoğrafları ile ’Kadın katillerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet’, ’Cansu’nun hesabını soracağız’ yazılı dövizler taşıyan protestocular ’Erkek adalet değil, gerçek adalet’ sloganları attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.